Вінниця
27.07.2024
18.72° C
Вгору

Рашисти знову почали обстрілювати критичну інфраструктуру: військові розповіли про тактику ворога

Армія рф в ніч на 16 жовтня била дронами і ракетами по центральних і південно-східних регіонах України. Ворог спрямував свої атаки на об’єкти критичної інфраструктури. 

Про це повідомила начальниця об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.

Вона зауважила, що бійцям ЗСУ доводилося збивати ворожі “шахеди” у складних погодних умовах, оскільки на півдні країни були шторми, а також — сильний поривчастий вітер.

“Знову була складна траєкторія руху, працювати доводилося у складних погодних умовах. Ворог спрямовував удари по об’єктах інфраструктури. Якщо говорити про нічну мішану дроново-ракетну атаку, то ми працювали по БпЛА. У нашій зоні відповідальності їх було не дуже багато, а запускалися вони з різних напрямків”, — сказала Гуменюк. 

Відзначається, що ці хитрощі були для того, щоб “шахеди” обійшли системи ППО. При цьому погода заважала роботі сил ППО — шторм і сильний поривчастий вітер.

“Разом з тим, говорити про нову тактику рано. Вони продовжують маневрову тактику. Те, що вони вже застосовували”, — пояснила Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

Нічний обстріл 16 жовтня 

Російські війська вночі 16 жовтня застосували комбіновану атаку з використанням ударних безпілотників і ракет по низці регіонів України. Під час тривоги про звуки вибухів повідомляли у Дніпрі, Кропивницькому, а також у Миргороді, Хмельницькому та на Кіровоградщині.

Згодом стало відомо, що під час атаки російські окупанти завдали ударів по Дніпропетровській, Хмельницькій та Полтавській областях. Зокрема, Полтавщину рашисти обстріляли за допомогою ракет та “шахедів”. Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін повідомив, що уламки ракети пошкодили кілька приватних будинків. Постраждали троє людей, серед них дитина.

По Дніпропетровщині росіяни випусти дві ракети. Одну з них збили військові ПвК “Схід”, ще одна влучила по території Дніпровського району. До того ж протягом ночі ворог декілька разів бив з артилерії та “Граду” по Нікопольському району. Гатили по самому Нікополю та населеним пунктам Марганецької громади. У місті пошкоджені два кафе, два магазини, підприємство, сквер та інфраструктурний обʼєкт, багатоповерхівка, три приватних будинки, господарська споруда, вантажний та легковий автомобілі, автобусна зупинка, чотири лінії електропередачі та газопровід. Електрика відсутня у 1400 домівках. 

За даними Повітряних сил ЗСУ, вночі 16 жовтня російські окупанти атакували Україну з кількох напрямків, застосувавши балістичне озброєння, керовані авіаційні ракети та ударні безпілотники. Силами та засобами Повітряних Сил знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 11 Shahed-136/131.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin