Вінниця
27.07.2024
18.77° C
Вгору

“Матимемо багато атак”: Зеленський попередив українців про складну зиму

Президент Володимир Зеленський заявив, що взимку очікується “багато атак” російськими ракетами та іранськими дронами. Тому зараз Україні важливо створити “захисний щит”.

Відповідну заяву український гарант зробив під час спілкування зі ЗМІ в іспанській Гранаді, куди він прибув для участі у саміті Європейської політичної спільноти, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Важливо, щоб Україна мала захист на зиму, тому що взимку ми матимемо багато атак з різних сторін, різних видів російських ракет, включаючи іранські дрони”, — сказав він журналістам перед самітом.

За його словами, головним завданням перед усіма країнами наразі є збереження єдності не лише серед країн Євросоюзу, а й усієї Європи.

“І я говорю не тільки про країни ЄС, у всій Європі. Я думаю, що це найбільша проблема, тому що Росія атакуватиме за допомогою інформаційної дезінформації, за допомогою фейків”, — сказав президент.

Нагадаємо, 5 жовтня Володимир Зеленський приїхав з візитом до Іспанії. Він візьме участь у саміті Європейського політичного співтовариства та проведе низку двосторонніх зустрічей. Очільник держави наголосив, що під час саміту запланована робота в спільних форматах.

У рамках візиту гарант зустрівся із прем’єром країни Педро Санчесом. Лідери обговорили низку важливих питань, зокрема, надання Україні енергетичного обладнання перед зимовим періодом, а також роботу й захист зернового коридору.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin