Вінниця
27.07.2024
18.61° C
Вгору

У підмосков’ї диверсанти на критично важливому аеродромі підірвали два літаки та гелікоптер, – ГУР

Ще 18 вересня невідомі диверсанти підірвали на аеродромі у підмосков’ї два літаки та гелікоптер. У керівництва рф істерика, оскільки на цьому аеродромі базуються урядові літаки, так звані “літаки судного дня” та спеціальні літаки-розвідники.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки

Диверсія у Підмосков’ї: які літаки втратила РФ

У ГУР розповіли, що на аеродромі “Чкаловський” група слідчого комітету рф розслідує диверсію, внаслідок якої 18 вересня 2023 року було суттєво пошкоджено два літаки та один гелікоптер.

знищення літаків у Підмосков'ї
Знищені російські літаки в Підмосков’ї. Фото: t.me/DIUkraine

“Подія викликала неабияку істерику у вищих військових коридорах — на аеродромі базуються урядові літаки, так звані “літаки судного дня” та спеціальні літаки (літаки-розвідники)”, — йдеться у повідомленні. 

Відтак, відомо, що невідомі особи заклали на аеродромі, який ретельно охороняється, вибухівку та підірвали літаки АН-148 та ІЛ-20, а також вертоліт МІ-28Н, який до цього активно залучався до збиття ударних дронів над московською областю.

знищення літаків у Підмосков'ї
Знищені російські літаки в Підмосков’ї. Фото: t.me/DIUkraine

“Пошкодження літаків не дозволять розраховувати на їх швидке відновлення. У гелікоптера вибухом пошкоджено хвостову частину. Ще один АН-148, який перебував поруч з іншими на стоянці, отримав незначні ушкодження”, — пояснили у розвідці.

Тим часом каральні органи росії активно шукають диверсантів та обмежують поширення інформації у місцевих ЗМІ. 

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin