Вінниця
16.09.2024
19.64° C
Вгору

Уряд звільнив Ганну Маляр і всіх інших заступників міністра оборони

Сьогодні, 18 вересня, Кабмін на своєму засіданні звільнив заступницю міністра оборони Ганну Маляр, йдеться в заяві уряду. Також він звільнив усіх заступників міністра оборони.

Про це пише BBC News Україна.

Зокрема звільнили Володимира Гаврилова, Ростислава Замлинського, Дениса Шарапова, Андрія Шевченка та Віталія Дейнегу.

Також звільнили Костянтина Ващенка з посади державного секретаря міністерства оборони.

Минулого тижня новим керівником Міноборони став Рустем Умєров. Співрозмовники в уряді вказували, що він мав план замінити усіх заступників та привести нову команду.

Ганна Маляр стала заступником міністра оборони у серпні 2021 року. До цього була тренеркою підрозділів СБУ зі стратегічних комунікацій, а також брала участь у телепроєктах як юристка-криміналістка.

У міністерстві оборони очолювала напрямок стратегічних комунікацій та інформаційної політики.

За час роботи на посаді міністра вона активно дописувала у соціальні мережі про успіхи ЗСУ на фронті. Іноді ці дописи випереджали офіційні повідомлення Генштабу ЗСУ і призводили до непорозумінь.

Деякі з її повідомлень військові називали передчасними і хибними. Ганна Маляр одразу після свого призначення вела інформаційну компанію, спрямовану на те, аби в соцмережах не поширювали наслідки ракетних ударів Росії по Україні і погрожувала кримінальною відповідальністю за такі дії.

Минулого четверга вона потрапила у скандал, коли раніше за генштаб та військових повідомила про звільнення села Андріївка біля Бахмута.

Деякі співрозмовники в оборонній сфері припускали, що уряд може звільнити усіх заступників міністра, щоб потім перепризначити тих, з ким Рустем Умєров згоден працювати.

При цьому видання УП з посиланням на джерела в уряді вказує, що жоден із заступників на посаду може не повернутись.

Цю інформацію також підтвердило ВВС Україна одне джерело в оборонній сфері.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin