Вінниця
16.09.2024
19.59° C
Вгору

На шляху до комфорту і безпеки містян: у Вінниці відремонтували 11 ліфтів

У Вінниці продовжують модернізувати старі ліфти. Загалом, з початку цього року було проведено капітальний ремонт 11 ліфтів, і недавно завершили ремонт двох з них.

Ці ліфти знаходяться у будинках на вулицях Тимошенко, 2,а і Брацлавська, 31. Ремонтні роботи у першому випадку були фінансовані повністю з міського бюджету в рамках програми першого безкоштовного ремонту для ОСББ. Другий ліфт був відремонтований за спільною угодою з мешканцями, які сприяли у фінансуванні, – пише міська рада.

“В процесі капітально-відновлювальних робіт часто замінюється більшість елементів ліфта, а за необхідності і кабіна та зовнішні двері підйомника. В результаті ми не лише подовжуємо термін експлуатації ліфта, а й зменшуємо його енерговитратність. Крім того, в оновлених ліфтах монтується система безпровідної диспетчеризації, яка у випадку аварійної зупинки ліфта дозволяє напряму зв’язатися з диспетчером аварійної служби. До речі, ця система добре зарекомендувала себе в умовах постійних відключень електроенергії, які ми мали минулої осені та зими”, – зазначає заступник директора департаменту житлового господарства Сергій Гречанюк.

Раніше, підрядники вже завершили капітальний ремонт 9 ліфтів. Усі ці ліфти, які, як правило, були вже поза гарантійним терміном експлуатації, були оновлені. Завдяки цим роботам, ці підйомники будуть служити принаймні ще 12 років.

Наступним кроком є оновлення ще принаймні п’яти застарілих ліфтів. Цілком цікаво, що в рамках пілотного проєкту три з них будуть повністю замінені новими ліфтами турецького виробництва.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin