Вінниця
27.07.2024
18.77° C
Вгору

Масовий мор риби на Вінниччині: нові подробиці та фото

Рибоохоронний патруль Вінниччини відреагував на ситуацію з масовою загибеллю риби у Ладижинському водосховищі

Сьомого вересня 2023 року місцеві жителі звернулись до Вінницького рибоохоронного патруля із повідомленням про масову загибель риби на річці Південний Буг, поблизу села Новоселівка, Тульчинського району Вінницької області. Для перевірки цієї події та прийняття відповідних заходів на місце події були відправлені працівники Управління Держрибагентства у Вінницькій області. На місці події представники рибоохоронного патруля провели ретельне обстеження водойми та провели дослідження.

Під час інспекції вказаної частини Ладижинського водосховища було виявлено масову загибель риби, включаючи карася сріблястого з середньою вагою 50 грам, плітку з середньою вагою 40 грам, судака з середньою вагою 100 грам, окуня з середньою вагою 40 грам і ляща з середньою вагою 80 грам. Відповідний протокол було складено.

Під час підрахунку було встановлено, що на тій самій ділянці водосховища загинуло 1 800 карасів сріблястих, 33 000 пліток, 1 500 судаків, 9 000 лящів і 450 окунів. Загальна маса загиблої риби становить понад 2 тонни.

Ведуться розрахунки збитків, пов’язаних із загибеллю біоресурсів. Факт загибелі було повідомлено Державній екологічній інспекції у Вінницькій області.

Вінницький рибоохоронний патруль закликає громадян при виявлені явищ замору риби терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (068) 018 37 52.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin