Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

Віртуальна реальність як терапія: діти загиблих Героїв знаходять втіху у грі

Сьогодні, 7 вересня, перші дві групи дітей, чиї батьки є загиблими (померлими) Захисниками і Захисницями, відвідали клуб віртуальної реальності “CUBE”. Там вони провели цікавий та пізнавальний час. Усього сім маленьких учасників приймали участь у віртуальному світі, захищаючи свою фортецю від ворожих атак.

Більше 70 дітей у віці від 12 до 17 років, чиї батьки втратили життя під час російсько-української війни. Вони перебувають під опікою департаменту соціальної політики ВМР. За підтримки Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Ці підлітки отримали можливість насолодитися часом в клубі віртуальної реальності “CUBE”, де вони можуть забути про тяжкості та насолоджуватися розвагами.

«Цей захід направлений на те, аби діти загиблих (померлих) Захисників і Захисниць змогли відволіктись від непростих реалій сьогодення. Такі ігри спрямовані також на те, щоб дітки змогли проявити свої командні та лідерські якості. Сподіваюсь, інтерактиви змогли додати радості в їхні життя», – розповіла перша заступниця директора департаменту соціальної політики Наталія Паламарчук.

Вадим, 13 років, вперше завітав до клубу віртуальної реальності і очікує, що від цього заходу він отримає тільки найпозитивніші емоції. Аня, 12 років, вже пройшла гру та залишилася в захваті від розваг у клубі, обіцяючи повернутися сюди знову.

Микита, також 12 років, поділився своїми враженнями від ігор, які вони сьогодні грали. Перша гра була командною, де всі діти разом захищали середньовічну фортецю від фентезійних ворогів. Крім цього, вони мали можливість віртуально покататися на лижах. Адміністратор був поруч, щоб забезпечити безпеку та контроль за ходом гри.

«Звісно, хочеться організувати для дітей щось цікаве, незабутнє. Щоб з періоду їхнього дитинства, підліткового віку залишились не тільки емоції болю і страху, але й позитив. Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб разом з департаментом соціальної політики міської ради протягом літа організовували різні акції для дітей: катання на атракціонах, на катамаранах, відвідування кінотеатру тощо. А сьогодні вирішили долучитися до такої сучасної, модної розваги, як віртуальна реальність», – зазначила депутатка Вінницької міської ради та координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Світлана Куца.

Візити до клубу віртуальної реальності «CUBE» відбуватимуться протягом вересня. На них ще можна зареєструватися за посиланням https://cutt.ly/9wkkbpOB.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin