Вінниця
27.07.2024
19.29° C
Вгору

Навчатись чи не навчатись: новий законопроект стосовно другої вищої освіти

У Києві, 3 вересня, зареєстрували новий законопроект в Верховній Раді. Він пропонує відмінити можливість отримання відстрочки від призову до військової служби для студентів, які вже здобули одну вищу освіту і навчаються на другій вищій або вищій освіті після досягнення 30 років. Цю інформацію надав представник Президента в парламенті, народний депутат Федір Веніславський під час телемарафону в неділю, як повідомляє УНН.

“Я зареєстрував законопроект, я думаю, що колеги вирішать – розглядати його чи не розглядати, я думаю, що шанси на його розгляд є. (…) Я запропонував, щоб люди, які навчаються у послідовних рівнях освіти, мали право на відстрочку від призову. І ті, хто вступив на другу-третю-четверту вищу освіту після 30 років – таким правом на відстрочку скористатися не могли”, – сказав Веніславський.

За його словами, він отримав інформацію від Міністерства освіти і науки, яка свідчила про те, що у 2019, 2020 та 2021 роках кількість студентів віком 25+ становила близько 40 тисяч осіб. Проте, коли розпочалася повномасштабна війна, ця категорія студентів зросла до 106 тисяч, а в поточному році ця цифра також наближається до 100 тисяч. За словами Веніславського, це означає, що близько 60 тисяч осіб вирішили використовувати цей спосіб уникнути призову на мобілізацію.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin