Вінниця
27.07.2024
18.72° C
Вгору

На човні через річку прямо за ґрати

Молодий іноземець у віці 18 років, на своєму човні намагався переправити через річку Дністер двох громадян України, які були призовного віку. За цю незаконну переправу вони мали заплатити майже 8000 доларів США. Провідника затримали, наразі триває розслідування, щоб встановити осіб, які допомагали йому в цій справі.

Поліцейські з Могилів-Подільського районного відділу поліції та співробітники Головного оперативно-розшукового відділу 24 прикордонного загону зупинили незаконну діяльність підозрюваного 31 серпня. Затримана особа незаконно переправляла своїх клієнтів через міжнародну річку Дністер на човні.

За словами керівника Могилів-Подільського райвідділу поліції, Василя Ободовського, затриманий в месенджерах поширював інформацію про свою здатність допомогти чоловікам призовного віку в перетині державного кордону України за межами пункту пропуску. Вони попередньо обговорювали спосіб виїзду, місце та вартість цієї “послуги”. Затримали 18-річного іноземця разом з його двома “клієнтами” на березі річки Дністер в Могилів-Подільському районі, коли вони перетинали кордон на човні.

Речові докази були вилучені. Слідчі з місцевого підрозділу повідомили підозрюваному про підозру. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування в межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Санкція статті передбачає до 9 років ув’язнення. Процесуальне керівництво здійснює Могилів-Подільська окружна прокуратура.

Відносно двох громадян України віком 46 та 35 років складено протоколи за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 204-1 (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) КУпАП.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin