Вінниця
10.05.2024
12.79° C
Вгору

Бюджетне фінансування громадських ініціатив: проміжні результати експертної оцінки

28 серпня відбулося засідання Експертної групи конкурсу “Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської територіальної громади”. Проєкти були обговорені в онлайн форматі. Це дало можливість багатьом містянам взяти участь в обговоренні. Цього року переважна кількість ідей стосується розбудови безбар’єрних просторів, реабілітації військових, проведення заходів для родин Захисників та Захисниць. Також представлені ідеї психологічної підтримки дітей в умовах війни. Проекти, які будуть визнані переможцями після голосування, будуть реалізовані у наступному році.

«Протягом років конкурс «Бюджет громадських ініціатив» об’єднує жителів заради спільної мети – покращення міського простору. Важливо, що саме вінничани пропонують актуальні ідеї і самі ж вінничани обирають найважливіші проєкти», – зазначив заступник Вінницького міського голови Сергій Матусяк.

У цьому році, з 1 по 30 червня, вінничани подали 84 проєкти на участь у конкурсі “Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської територіальної громади”. У липні був проведений ретельний аналіз та оцінка цих ініціатив.

28 серпня відбулося засідання Експертної групи конкурсу. Воно відбулося у форматі онлайн. В ньому взяли участь керівники департаментів та відділів Вінницької міської ради, старости округів ВМТГ, представники громадськості та автори проєктів.

Члени Експертної групи розглянули та обговорили 72 проєкти. Варто відзначити, що 12 ініціатив були вилучені з розгляду на прохання їх авторів. Отже, до етапу голосування дійшло 30 проєктів. Додатково, 29 ідей отримали негативну оцінку на попередньому етапі. Також 13 ініціатив будуть піддаватися доопрацюванню в співпраці з фахівцями структурних підрозділів міської ради разом з авторами.

Згідно із Положенням про конкурс автор або уповноважена ним особа має право оскаржити висновок Експертної групи протягом 5 робочих днів після її засідання. Скарга надсилається на електронну пошту конкурсу [email protected] та департаменту відновлення та розвитку: [email protected] Також 5 робочих днів надається для опрацювання відповідних заяв.

Чергове засідання Експертної групи конкурсу відбудеться орієнтовно наступного тижня. На ньому будуть затверджені остаточні переліки проєктів з позитивними та негативними оцінками. Проєкти, які отримають позитивні оцінки допускаються до загального голосування жителями нашої громади.

Переважна більшість проєктів, які вже допущені до процедури голосування, націлена на облаштування рекреаційних зон, впровадження заходів із безбар’єрності та доступності, створення умов для психофізичного розвантаження людей. Особлива увага прикута до реабілітації військових, які повертаються із війни.

Нагадаємо, голосування за проєкти триватиме з 15 вересня по 15 жовтня (включно) з дотриманням необхідних під час воєнного стану безпекових умов. Детальніше тут:.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin