Вінниця
27.07.2024
18.63° C
Вгору

В Укрпошті ввели в обіг поштову марку “Вічна памʼять”

Сьогодні, 29 серпня, у День пам’яті загиблих захисників України, компанія “Укрпошта” провела тихий обряд з випуску особливої поштової марки під назвою “Вічна пам’ять”.

Згідно з повідомленням від Укрпошти, ця подія відбулася біля Стіни пам’яті полеглих у російсько-українській війні, що протягнулася вздовж муру Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря в столиці. Формат заходу був відокремлений від промов, зайвих слів та медіа, відповідаючи тихому характеру випуску поштової марки.

Випущено 500 000 екземплярів цієї поштової марки з номіналом 12,00 грн, що відповідає тарифу на непріоритетний простий лист в межах України до 50 г вагою, додатково з 3,00 грн (переважно для благодійних цілей). Крім того, був випущений конверт “Перший день”. Марковий аркуш доступний за ціною 75 грн.

З сьогоднішнього дня поштовий набір можна придбати в усіх відділеннях “Укрпошти” по всій Україні, а також у їхньому офіційному інтернет-магазині та на маркетплейсах eBay та Amazon.

Варто зазначити, що 29 серпня відзначається День пам’яті захисників України, які втратили життя, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Цей день символізується квіткою соняшника, оскільки в серпні 2014 року багато українських воїнів загинули на полях соняшників. Обрана дата також пов’язана з найбільшими втратами української армії під час виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin