Вінниця
20.05.2024
22.04° C
Вгору

Поліція та СБУ на Вінниччині припинили схему ухилення від мобілізації

57-річний медичний працівник з обласного лікувально-діагностичного центру організував бізнес на ухилянні від призову до військової служби. Він та понад десять спільників у схемі пропонували військовозобов’язаним чоловікам створити фіктивні медичні документи. Вони мали довести їх непридатність до служби в армії та давали можливість виїхати за кордон.

За даними начальника поліції області, Івана Іщенка, вартість “спеціальних” медичних висновків, що гарантували звільнення від військової служби, коливалася від 3 до 10 тисяч доларів. Ціна залежала від тривалості та складності процесу отримання медичного діагнозу.

Особа, що стояла за цією схемою, надавала допомогу “клієнтам” у взаємодії з її спільниками. Серед яких були посадовці обласної військово-лікарської комісії. Після зустрічей ці посадовці виносили фіктивні медичні діагнози. Це свідчило про тимчасову непридатність до призову, надаючи ухилянтам можливість виїхати з-за межі України.

На 25 серпня слідчі з обласного головного управління поліції та працівники Управління Служби безпеки України в Вінницькій області здійснили затримання організатора цієї схеми в місті Вінниця під час отримання ним неправомірної вигоди у розмірі 3000 доларів США.

Під час здійснення обшуків у затриманого вилучили кошти, одержані незаконним шляхом, документи, незавершені записи та комп’ютерну техніку.

Згідно з оперативною інформацією, послугами цього зловмисника могли скористатись понад 200 чоловік.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin