Вінниця
08.09.2024
14.19° C
Вгору

Спеціалісти ВМТЕ продовжують підготовку до початку опалювального сезону

Міська рада нагадує, що наразі продовжується здійснюватись перевірка готовності житлових будинків до опалювального періоду. Колектив працівників комунального підприємства Вінницької міської ради “Вінницяміськтеплоенерго” щодня докладає великі зусилля для готовності всього міського теплового комплексу. Тепловики та робітники займаються ремонтом і обслуговуванням котельні, теплових камер, центральних та індивідуальних теплових пунктів, а також здійснюють заміну тепломереж. Проте відповідна та якісна підготовка також залежить від мешканців багатоквартирних будинків. Тому інженери відділу контролю якості теплової енергії КП “Вінницяміськтеплоенерго” проводять огляд житлового фонду своїх клієнтів.

Ці перевірки дозволяють фахівцям підприємства ідентифікувати недоліки у внутрішньобудинкових системах опалення. На основі результатів створюється Акт-вимога, в якому вказується перелік заходів, що необхідно виконати для отримання Акта готовності будинку до опалювального сезону. Цей Акт має бути отриманий до 15 вересня.

Фахівці з “Вінницяміськтеплоенерго” наголошують, що більшість скарг споживачів, пов’язаних з низькою якістю обслуговування, виникають через проблеми у внутрішніх системах будинків. Список обстежуваних будинків формується на основі заяв від управляючих компаній та об’єднаних співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Тепловики підкреслюють, що в рамках цієї підготовки необхідно виконати ряд заходів, але найбільш критичними є:

  • виконати ревізію та встановити розрахункові сопла на елеваторних вузлах та звужувальні пристрої (дросельні діафрагми) на вводах систем теплоспоживання;
  • провести гідропневматичне промивання всієї системи теплоспоживання водопровідною водою до повного освітлення протитечією;
  • виконати гідравлічні випробування систем теплоспоживання;
  • відремонтувати або, у разі необхідності, замінити непрацюючу запірну арматуру;
  • відновити ізоляцію на розподільчих трубопроводах систем постачання теплової енергії та гарячої води;
  • перевірити та відновити герметизацію інженерних вводів.

У департаменті міського господарства наголошують на важливості відповідального ставлення громадян до цього питання та закликають внести свій внесок у підготовку до опалювального сезону 2023-2024 рр.

«Працівники КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» докладають неабияких зусиль для того, щоб підготувати наше місто до холодів. Також важливо, щоб і вінничани доєднались до цієї підготовки. Тому ми закликаємо голів ОСББ та управляючі компанії здійснити ці заходи, оскільки, згідно із Законом України «Про житлово-комунальні послуги», саме на них лежить відповідальність за обслуговування внутрішньобудинкових систем відповідно до договорів, укладених зі співвласниками житлових будинків», – зазначає директор департаменту міського господарства Роман Фурман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin