Вінниця
27.07.2024
18.72° C
Вгору

У Вінниці засновано Фонд підтримки Збройних Сил України та сприяння соціально-економічному розвитку військово-технічної галузі

Від початку конфлікту місцева громада Вінниці активно допомагає Збройним Силам України в їхній боротьбі проти російської агресії. З метою більш ефективної та оперативної відповіді на потреби та запити військових, муніципалітет створив Фонд підтримки ЗСУ та сприяння соціально-економічному розвитку військово-технічної галузі. Сьогодні на останній сесії міської ради депутати схвалили положення про цей спеціальний фонд підтримки.

Згідно з висловами мера Вінниці, серед головних завдань залишається забезпечення безпеки в місцевій громаді та надання підтримки українській армії. Адже вона відстоює нашу державу від ворожих атак. Тому, зміцнення позицій тилового міста та збереження єдності громади є наразі особливо важливим завданням.

«В даному випадку ми посилюємо роботу по допомозі нашим військовим і створюємо відповідний фонд. Важливо, що його основне завдання – це акумулювання коштів, які надходять з різних джерел, зокрема до фонду соціально-економічного розвитку. Ми сюди також можемо залучати джерела інших резидентів України. В цьому напрямку ми вже співпрацюємо з такими банківськими установами, як ПриватБанк та Монобанк щодо створення можливості максимально швидко всім охочим членам нашої територіальної громади та українцям зробити донати через QR-код. Це додатковий механізм допомоги нашим військовим, які зараз перебувають на фронті», – сказав Сергій Моргунов.

Максим Мартьянов, який виступає у ролі директора департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради, розповів, що Фонд вже накопичив понад 65 мільйонів гривень. Основним завданням Фонду стане зміцнення фінансування потреб військових. Окрім цього, його діяльність буде спрямована на сприяння соціально-економічному розвитку населених пунктів, які входять до складу Вінницької міської територіальної громади, з метою підтримки стабільності всередині неї.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin