Вінниця
27.07.2024
18.77° C
Вгору

Триває повірка лічильників газу в Україні. За яких умов облгаз може не забирати прилад?

Українців зобов’язали здійснити повірки лічильників, у яких закінчився строк дії свідоцтв про повірку лічильників на воду, протягом 3 місяців після завершення опалювального сезону. Оскільки у країне йде війна, це рішення не стосується мешканців тимчасово окупованих теориторій та зони бойових дій.

Для проведення перевірки співробітники служби демонтують лічильники. Про це розповіла експертка-консультантка видання “ГазПравда” Катерина Плотнікова.

Вона пояснила, що така можливість дійсно передбачена законодавством, однак право обирати місце проведення повірки лічильника побутового споживача (незалежно від його права власності) законодавчо закріплено виключно за облгазом.

Облгаз відповідно до своєї технічної можливості, враховуючи економічні чинники, здатність транспортування еталонів та допоміжного обладнання приймає рішення про місце проведення перевірки засобу вимірювань:

  • або в стаціонарних або пересувних перевірочних лабораторіях;
  • або прямо на місці експлуатації.

“Якщо облгаз приймає рішення про проведення періодичної перевірки засоби вимірювальної техніки в місці його встановлення (експлуатації), то в даному випадку демонтаж такого лічильника не проводиться”, – зазначила фахівчиня.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin