Вінниця
27.07.2024
19.29° C
Вгору

Як у США та Європі відзначатимуть День Незалежності України? Дайджест подій

Мінкульт закликав українців утворити живі ланцюги єдності  на центральні вулиці міст за межами України на День Незалежності.

Україна 24 серпня відзначатиме 32-у річницю відновлення незалежності. ZN.UA підготувало список святкових заходів, які проходитимуть на День Незалежності України у країнах Європи та США.

Німеччина

Київський симфонічний оркестр під керівництвом диригента Віталія Протасова зіграє концерт до Дня Незалежності 22 серпня у  місті Айнбек. Програма концерту поєднує твори двох світових композиторів — Вольфганга Амадея Моцарта та Валентина Сильверстова — на знак солідарності та взаємопідтримки Європи та України.

У німецькому місті Кельн на площі Heumarkt очікується політична демонстрація та концерт до Дня Незалежності.

 

 

У Потсдамі 24 серпня пройде святковий концерт Brandenburger Tor Potsdam.

Музичні локації о 16 годині:

  • Rathaus Potsdam Duo Aybo – музично-комічно-танцювальне дуо з міста Києва Уляна Лузан  та Ангеліна Костюченко.
  • Am Neuen Palais Хор громади міста Kleinmachnow, зібраний з різних куточків України.
  • Ringerkolonnade (Haltestelle Alter Markt/Landtag) «Лабораторія автентичного українського співу» – музично-театралізований хор.
  • Platz der Einheit Improtheater Potsdam e.V. – німецьке шоу імпровізації у Потсдамі.

Демонстрація #UkrainianIndependenceDay відбудеться 24 серпня о 18:00 біля Бранденбурзьких воріт.

23 серпня о 20:00 у культурному центрі “Бротфабрік” покажуть фільм “Стоп Земля”. 24 серпня о 20:00 та 26 серпня о 23:00  у Берліні покажуть новий український фільм “Довбуш” режисера Олеся Саніна.

24 серпня у святковому залі ратуші в Шарлотенбурзі відбудеться концерт класичної музики “Звуки рідного краю” від струнного ансамблю Solo Semble..

Польща

24 серпня на площі Замкова у Варшаві о 18:30 вручатимуть премію „Stand With Ukraine Awards” – нагороди полякам, які підтримують Україну під час війни. На сцені виступлять український гурт Go_A та  колектив ZAZULA.

 

 

Іспанія

У Барселоні 24 серпня відбудеться концерт, благодійний ярмарок, вироби народних умільців, майстер-класи, телеміст з Майданом Незалежності у Києві. Місце: Чарівні Фонтани Монтжуїк, біля пл.Іспанії. Час: 17:00 – 22:00.

 

 

Також буде проводитися благодійний аукціон, лот: прапор України з підписом Головнокомандувача ЗСУ – Валерія Залужного.

Заходи до Дня Незалежності в місті Валенсія:

  • 23 серпня 08:00 забіг під прапорами, старт/фініш Ciudad de las Artes y las Ciencias;
  • 24 серпня інформаційна хода на підтримку України до Дня Незалежності, збір о 19:30 Mercado Central;
  • мітинг до Дня Незалежності України о 20:30 Plaza de la Virgen.

Італія

До 10 вересня 2023 року на сцені на подвір’ї замку Сфорца в Мілані, щовечора відбуватимуться заходи в рамках ініціативи Milano è Viva . 24 серпня 2023 року сцена засяє кольорами українського прапора. Концерт Musica Scolpita nella Pietra організовує асоціація Ucraina Più – Milano APS, за підтримки Comune di Milano, Посольство України в Італії.

 

 

Виконавці:

  • Надія Карпова – сопрано;
  • Віталій Ковальчук – тенор;
  • П’єрфіліппо Ньєро – тенор;
  • Ганна Табакар – сопрано;
  • Ютака Табата – фортепіано.

У Римі пройде урочиста хода у вишиванках 24 серпня 2023 року, о 18.00, збір на початку вулиці Імператорських Форумів (з боку площі Венеції).

 

 

День Незалежності України відзначатимуть в Неаполі на piazza Plebiscito.

У Турині святкові заходи пройдуть на площі Квстелло 24 серпня о 18:30.
Концерт за участі українських виконавців і представників інших громад,  ярмарок українських майстрів і майстер-класи.

Програма заходу в Тревізо:

  • 18:30 – Молебень за адресою: via San Nicolò, 46.
  • 19:00 – Живий ланцюг єдності біля церкви San Nicolò.
  • 19:30 – Хода містом.
  • 20:00 – Концертна програма біля бастіону на стінах міста.

24 серпня у Болонії пройде Ланцюг єдності. Зустріч на початку вулиці Indipendenza o 18.30.

США

У Філадельфії проходитиме концерт 24 серпня з нагоди  святкування 32-ї річниці відновлення незалежності України. Український прапор підіймуть  над мерією. Організатори закликають одягнути вишиванку, або одяг в синьо-жовтих кольорах. Розташування заходу: City Hall – Philadelphia.

У Мангеттені 24 серпня пройде культурний захід “Ukrainian Independence Boat in Manhattan”. На ньому виступатимуть українські та іноземні виконавці.

Виставка ілюстрацій «500 дні війни»  української арт-групи VMIU пройде в Нью-Йорку 24 серпня. Адреса: 123 Coffey Street, Brooklyn, New York, USA, 11231.

 

 

У Бостоні 24 серпня відзначатимуть 32-ї річницю Незалежності України. Організатори радять одягати вишиванки та українську атрибутику. 24 серпня о 12:00 пройде щорічний традиційний пікнік присвячений Дню Незалежності України. Розташування: Boston City Hall Plaza.

 

 

Велика Британія

У Йоркширі пройде захід до Дня Незалежності, який включатиме: традиційну живу музику, страви української кухні, майстер-класи та розваги для будь-якого віку. Організатори закликають одягнутися в улюблене українське вбрання. Місце: Hull Minster, HU1 1RR. Час: 13:00-18:00.

У Бірмінгемі пройде  флешмоб – «живий тризуб». Захід відбудеться  о 17.30 на площу Століття. Після нього пройде мітинг на підтримку України.

 

 

В Уельсі на площі Свонзі 24 серпня пройде конценрт. У програмі: українська музика, співи та танці: крафт та інші заходи для дітей.

 

 

Данія

Святкові заходи у Копенгагені 24 серпня:

  • 17.30-18.00 – Збір на площі біля данського парламенту. Виступи данських політиків;
  • 18.00-19.00 – Мирна хода єдності до Дня Незалежності через місто до Української Греко-Католицької Церкви;
  • 19.00-19.30 – служба в храмі Української Греко-Католицької церкви.
  • 19.30-20.15 – концерт до Дня Незалежності України в приміщенні храму за участі українських виконавців.

24 серпня о 18:00 відбудеться відкриття нової виставки “Brave to witness: українські щоденники війни”. Адреса: Gammel Dok, Strandgade 27B, 1401 Копенгаген. Виставка працюватиме до 1 жовтня 2023 року.

Бельгія

Увечері 24 серпня  у Брюсселі на святковому заході буде ярмарок українських сувенірів, сучасна українська музика, фотозона, багато українських страв. Під час заходу проведуть лотерею, а всі вилучені кошти підуть на закупівлю дронів для українських військових.

 

 

Українська ярмарка відбудеться 27 серпня в самому серці Бельгії. Час: 14:00 – 18:00. Місце: Noorderlaan 7, 1731 Zellik (Asse)

Чехія

У Празі 27 серпня пройде благодійний концерт з 14:00 до 22:00. Адреса проведення заходу: Výstaviště, Praha 7.

 

 

Організатори створять кілька секторів: територія рукоділля — воркшопи з різних видів творчості;  ярмарок з виробами українських майстринь та майстрів; зона знайомства з організаціями, які допомагають українцям з візою тимчасового захисту.

У столиці Чехії також низку подій, зокрема молитву за Україну, мир і перемогу та панахида по воїнам-героям та Ланцюг Незалежності та Єдності України. Початок о о 16:00 на Staroměstské náměstí

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin