Вінниця
27.07.2024
18.61° C
Вгору

Вдалий експеримент: у Вінниці зібрали перший урожай кавунів на заміну традиційним херсонським

Цьогоріч у Вінниці зібрали перший урожай кавунів на заміну традиційним херсонським. Одне з фермерських господарств міста вирішило спробувати вирощувати баштану культуру і за сезон побачили всі її переваги та недоліки.

Великі, яскраві та дуже солодкі – такими кавунами можуть ласувати вінничани, де вирощують їх не за сотні кілометрів, а у самому місті. Одне з фермерських господарств міста вирішило спробувати вирощувати баштану культуру. За сезон побачили усі її переваги та недоліки. Зокрема, кажуть, соковиті плоди дуже полюбляють спеку і вдень, і вночі”, – зазначають у повідомленні.

Протягом останніх трьох років аграрії засаджували землі різними культурами, а цьогоріч на місці капусти посадили кавуни. Співзасновник і керівник фермерського господарства Данило Зубов зазначив, що ця ідея – своєрідний експеримент.

 

Спочатку висаджували в касети, а потім з розсади повністю переносили у ґрунт. Брали як гібриди, так і сортові кавуни. Пробували усього різного та потрошки”, – розповіли аграрії.

Найкраще показали себе, на думку фермерів, гібридні кавуни. Однак серед проблем, з якими часто доводилося зіштовхуватися, стали перепади температури та приморозки. Адже баштанні рослини люблять спеку як вдень, так і вночі.

Кавун потребує постійного догляду. Його потрібно правильно висадити, поливати у потрібний час, не забувати про нього та доглядати як за дитиною. Емоції не передати, адже коли ти бачиш власноруч вирощений продукт – це дуже приємно”, – додала співзасновниця господарства Валентина Зубова.

У цілому, експеримент аграрії вважають вдалим. Один кавун сягає ваги від п’яти до двох десятків кілограмів. Найбільший екземпляр виріс до 22,6 кг. Ціни на них, нині, менші ринкових. Наступного року аграрії також планують вирощувати кавуни.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin