Вінниця
17.04.2024
10.32° C
Вгору

Відправили понад 20 тонн води для українців, які постраждали внаслідок теракту на Каховській ГЕС – Сергій Моргунов

Вінниця відправила черговий гуманітарний вантаж на Херсонщину, яка справляється із наслідками терористичного акту на Каховській ГЕС. Цього разу у співпраці з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом доставили понад 20 тонн питної бутельованої води.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Питна бутельована вода. Ще один запит від жителів Херсонщини. У співпраці з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом відправляємо понад 20 тонн води для українців, які постраждали внаслідок теракту на Каховській ГЕС. Своїх у біді не залишаємо. Працюємо», – зазначив міський голова.

Перші дві вантажівки з допомогою від жителів Вінницької громади сьогодні вже прибули до Херсона. Жителі півдня дякують вінничанам за небайдужість.

«Команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу миттєво ухвалила рішення на підтримку людей, які постраждали від наслідків підриву Каховської ГЕС російськими терористами. Без води залишилися тисячі людей. Ми не маємо права залишати своїх у біді», – говорить координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутатка ВМР Світлана Куца.

Нагадаємо, вчора вантажівка з 20 тоннами гуманітарної допомоги вже вирушила до Херсонщини. Відвантажили питну воду, харчі, олію, борошно та повітряно-опалювальні пушки (для осушування приміщень). Також відправили перший вантаж із їжею, моторними човнами та спеціальним екіпіруванням для пересування затопленими вулицями.

Громада Вінниці разом із Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом з початку повномасштабної війни підтримують прифронтові та деокуповані міста.

До Херсону раніше відправляли 30 тонн палива, 100 контейнерів для збору відходів.

А цього літа майже 140 діток деокупованого міста зможуть оздоровитися у вінницьких таборах.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin