Вінниця
28.03.2024
16.57° C
Вгору

Вінниця виділить кошти на лабораторну перевірку якості води з місцевих водойм

У Вінниці діє Програма охорони навколишнього природного середовища ВМТГ на 2021-2023 роки. Вона передбачає заходи, пов’язані безпосередньо зі збереженням довкілля спільними зусиллями муніципалітету та громади, зокрема й охороною та раціональним використанням водних ресурсів. Сьогодні, 8 червня, виконком затвердив рішення виділити 90 тисяч гривень на проведення лабораторних досліджень якості води поверхневих водойм у межах громади.

Директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов зауважив, що громада має сформувати комплексний підхід до водокористування та дослідження якості води поверхневих водойм, враховуючи вплив глобальних процесів зміни клімату, інтенсивність господарської діяльності та збільшення потреб у використанні води в промислових і побутових цілях.

“У зв’язку з останніми подіями в Україні дбати про довкілля повинні всі і, сподіваюся, нам вдасться досягти поставлених цілей. Наразі ж маємо на меті провести лабораторні дослідження якості води поверхневих водойм у межах Вінницької МТГ”, — додав він.

Одним з пріоритетів міста є збереження природи, зокрема й в контексті урбаністики. Для цього міська рада постійно вживає відповідних заходів. Зокрема, наше місто стало першим в Україні, де затвердили декларацію про Зелений курс. Вона стала логічним продовженням довгострокових планів громади у зеленому розвитку, зафіксованих як у Концепції інтегрованого розвитку міста до 2030 року, так і в Стратегії 3.0.

Важливо, що й вінничани схвально оцінюють екологічний стан міста. Їхня думка відображена у Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту — IRI Ukraine. За результатами дослідження Вінниця вчергове утримала статус найкомфортнішого міста України.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin