Вінниця
19.04.2024
4.12° C
Вгору

Мер міста Сергій Моргунов – “Безпечні укриття – один з пріоритетів нашої громади”

Вчора, 8 червня, міський голова проінспектував один з об’єктів, де роботи вже фактично завершенні – укриття у ліцеї № 8. Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі.

Він зазначив, що з грудня 2022 року на цьому об’єкті стартували будівельно-монтажні роботи. На це з бюджету виділили відповідний ресурс.

«Найбільшим викликом на цьому об’єкті були ґрунтові води. Зараз роботи фактично завершені, і приміщення може вмістити 350 людей. Це дало можливість на базі ліцею організувати літній табір для учнів», – написав мер міста.

Як зауважила директорка ліцею №8 Наталія Підлісна, потреба в найпростішому укритті стояла гостро. Але завдяки облаштуванню підвального приміщення вже понад 500 учнів змогли вийти на офлайн-навчання у дві зміни.

«Безпечні укриття – один з пріоритетів нашої громади. За кошти міського бюджету ми можемо фінансувати роботи в укриттях, які знаходяться в муніципальних будівлях. За рік ми відремонтували місця для тимчасового перебування під час повітряної тривоги у 20 школах і 21 садочку», – зауважив Сергій Моргунов.

За словами директорки департаменту освіти Оксана Яценко, із 117 закладів освіти ВМТГ, на сьогодні уже є відремонтованих та діючих 72 укриття, з яких 31 – в закладах загальної середньої освіти, 31 – в садочках, два – в закладах позашкільної освіти й вісім – у ПТНЗ.

Зокрема, там, де була можливість адаптувати підвальні й напівпідвальні приміщення під найпростіші укриття, Вінницька міська рада, департамент освіти та департамент капітального будівництва, провели цю роботу.

«Аби розширити мережу укриттів на базі освітніх закладів там, де немає такої можливості, прийняли рішення в цьому році побудувати 12 укриттів. Також ще у двох школах, одному садочку та в приміщенні центру “Барвінок” роботи на етапі завершення», – написав у телеграм-каналі очільник міста.

Нагадаємо, що за дорученням міського голови шкільні укриття будуть доступні для містян і під час літніх канікул.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin