Вінниця
19.04.2024
6.09° C
Вгору

На Вінниччині поліцейські припинили діяльність злочинного угрупування

Організували незаконну схему виїзду за межі країни військовозобов’язаних чоловіків двоє українців та житель Республіки Молдова. Своїх клієнтів затримані переправляли через транскордонну річку Дністер на човні. «Білет» на інший берег коштував у зловмисників від 4000 до 5000 доларів США.

За словами начальника обласного главку поліції Івана Іщенка, затримані в месенджерах розповсюджували інформацію, про те, що вони можуть допомогти чоловікам призовного віку потрапити до Республіки Молдова поза межами пункту пропуску. Вони попередньо обговорювали спосіб виїзду, місце та ціну своїх «послуг».

В ніч 6 на 7 червня  слідчі слідчого управління,  бійці спецпідрозділу КОРДу, оперативники Управління стратегічних розслідувань та працівники Головного оперативно-розшукового відділу 24 прикордонного загону припинили незаконну діяльність фігурантів.

35-річного жителя Вінницької області затримали на березі Дністра у Могилів-Подільському районі на човні з двома «клієнтами».
43-річного жителя Чернівецької області, який втік з місця переправи, розшукали та затримали у квартирі родичів у Могилів-Подільському районі, де він вирішив заховатись.

До складу групи входив і іноземець, житель Молдови, який зустрічав ухилятнів на іншому березі Дністра. Остаточна правова кваліфікація його діям, буде надана в ході досудового розслідування, оскільки він перебуває за кордоном.

Речові докази вилучено.

Зловмисникам повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin