Вінниця
29.03.2024
12.6° C
Вгору

«Музична Вінниця»: у місті презентували видання про музичну спадщину та її зв’язок зі світовою культурою

Наталія Кушка – визнана експертка в галузі музичної історії, провела презентацію своєї 20-літньої роботи. У її дослідженні відкривається музична культура Вінниці, її секрети та незабутні миті від стародавніх часів аж до середини 20 століття. Захід відбувся у Центральній міській бібліотеці ім. І. Бевза за підтримки ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» та департаменту культури Вінницької міської ради.

З вітальним словом до присутніх звернулась директорка Вінницької міської централізованої бібліотечної системи Олена Заквацька. Вона зазначила, що презентоване видання є результатом ґрунтовної праці. «Авторка трудилась над своєю роботою близько 20 років. Співпрацювала з архівом, бібліотеками та музеями, аби передати нащадкам якомога повнішу інформацію», – наголосила директорка.

Наталія Кушка – музикознавець, викладач-методист Вінницького фахового коледжу мистецтв ім. М. Леонтовича, учасниця Вінницького історичного товариства. Вона займається музикою з 5 років і у своєму доробку жінка висвітлює багатогранність та багатство музичних творів, що охоплюють історію міста та їх взаємозв’язок зі світовими музичними течіями.

«Наше місто – не просто центр аграрної області, а точка перетину давніх, міцних, різноманітних культурних традицій, які надають йому специфічних рис, створюють його неповторне обличчя. Моя книга є спробою створити музичний хронотоп Вінниці. Це опис музичних подій у часі та просторі історії міста, співвіднесенні з історією світової музичної культури», – говорить Наталія Кушка.

У читацькій залі бібліотеки у цей день панувала музика. Адже на презентації книги виступала скрипалька Софія Драчинська, студентка музичного коледжу ім. М. Леонтовича.

«Говорили про музику Вінниці та книгу. Це унікальне видання і важлива подія для нашого міста. «Музична Вінниця» – це неабияке досягнення, сповнене любові до нашого краю. У цій книзі криються натхнення, спогади та музичні хроніки, що стануть справжнім скарбом для майбутніх поколінь», – говорить бібліотекар – організатор заходу Тетяна Бондарцова.

Книгу незабаром можна буде почитати у Центральній міській бібліотеці ім. І. Бевза.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin