Вінниця
28.03.2024
13.83° C
Вгору

На Вінниччині судитимуть групу злочинців, які вкрали кабелю стратегічного призначення на 6 мільйонів гривень

Слідчі Слідчого управління довели причетність п’ятьох зловмисників до вчинення 44-х злочинних епізодів – викрадення кабелю зв’язку. Як повідомляють у Національній поліції, своїми діями обвинувачені, крім матеріальної шкоди у розмірі 6 мільйонів гривень, створили загрозу нацбезпеці України.

До складу групи входили п’ятеро уродженців Запорізької області віком 17, 19, 24, 39 та 43 роки, двоє з них раніше були судимі за майнові злочини.

Найстарший – виконував роль організатора, він також відповідав за збут краденого, розподіляв між учасниками отримані кошти.

Затримали крадіїв на початку січня цього року на території Гайсинського району оперативники Управління карного розшуку та Відділу поліції № 5 Вінницького районного управління поліції.

Трьох правопорушників виявили у полі, безпосередньо на місці злочину, ще двох, яким вдалось втекти, затримали у Вінниці.

Обвинувачені планували та завчасно готувались до злочинів: розподіляли ролі, оглядали можливі шляхи втечі, у разі викриття, готували знаряддя вчинення злочину аби шукати прокладений під землею дороговартісний мідний дріт.

Процесуальне керівництво під час розслідування здійснювала Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні слідчі скерували до суду. За вчинення злочинів передбачених ч. 4 та 5 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України крадіям загрожує до дванадцяти років ув’язнення із конфіскацією майна.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin