Вінниця
29.03.2024
11.22° C
Вгору

Тонни продовольства, човни та помпи: до херсонців прямує допомога від Міжрегіонального гумштабу

Вчора – засідання, сьогодні – відправка допомоги. Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб у максимально стислі терміни зібрав та передав допомогу Херсону, що перебуває в епіцентрі екологічної катастрофи.

Як повідомляють у Гумштабі, на підтримку людей, що опинились у водяній пастці, передали генератори, надувні човни, двигуни для човнів, помпи для відкачування води, високі резинові чоботи-заброди.

Окрім того, відправили постраждалим громадянам 18 тонн питної води та 16 тонн продуктів першої необхідності: макарони, сіль, цукор, олію. Частину продовольства було виділено з резерву Вінницької громади.

“Ми провели екстренне засідання Гумштабу, зв’язалися з військовою адміністрацією Херсона, отримали від них запит на допомогу, і ось, вже передаємо її. Ми не залишимо херсонців без допомоги!” – зазначив секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський.

Нагадаємо, вчора російські окупанти підірвали дамбу Каховської ГЕС, внаслідок чого повінь охопила близько 80 населених пунктів по обидва береги Дніпра, по якому проходить фронт на Херсощині.

Міжрегіональний Гумштаб провів екстренне засідання під головуванням Володимира Гройсмана та за участі співзасновників Штабу Сергія Моргунова та Вячеслава Соколового. Було вирішено надати херсонцям прихисток на Вінниччині та відправити в зону лиха гуманітарну допомогу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin