Вінниця
24.04.2024
9.21° C
Вгору

Шанс на життя для чотирьох людей: жінка з Вінниччини стала доноркою органів

Днями медики Вінницької обласної лікарні ім. Ющенка провели операцію з вилучення органів для проведення трансплантації. Про це повідомив голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий.

Завдяки 40-річній жінці з Вінниччини шанс на порятунок отримали пацієнти Національного інституту хірургії та трансплантології ім.Шалімова, Інституту серця та Охматдиту. Жінка, яка стала доноркою померла від інсульту, родичі дали згоду на донорство.

«Операція пройшла успішно. Нирку та печінку доправлять в інститут ім. Шалімова, другу нирку – в Охматдит. Серце – в Інститут серця, на нього вже чекає 15-річний пацієнт. Йому поступився чергою львів’янин. Шана та світла пам’ять донорці. Подяка нашим лікарям за професіоналізм!», – зазначив Вячеслав Соколовий.

Невдовзі пілоти Центру авіазабезпечення Національної поліції України доставили донорський орган з Вінниці до Києва в Інститут серця МОЗ України.

Завдяки професіоналізму працівників системи МВС вдалося врятувати життя 15-річного українця. Хлопець понад місяць перебував в реанімації на великих дозах препаратів і шансу на життя майже не мав. Тому саме ця трансплантація врятувала його та дала можливість прожити ще багато років.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin