Вінниця
29.03.2024
9.68° C
Вгору

У Вінниці капітально ремонтують ліфти, термін гарантійного обслуговування яких добігає до завершення

У Вінниці продовжують оновлювати ліфти, термін гарантійного обслуговування яких добігає до завершення. Після капітального ремонту підйомники зможуть слугувати ще щонайменше 12 років.

З початку року комунальникам вдалось капітально відремонтувати вісім ліфтів. З них шість – осучаснили повністю коштом міського бюджету.

“В процесі капітально-відновлювальних робіт часто замінюється більшість елементів ліфта, а за необхідності і кабіна та зовнішні двері підйомника. В одних випадках – це може бути заводська кабіна, в інших – її виготовляють фахівці “Вінницяліфт”.Точний обсяг робіт по кожному об’єкту визначається окремо – на підставі висновків експерта, який оглядає кожен ліфт перед початком робіт, – розповідає директор департаменту житлового господарства Вінницької міськради Віталій Місецький. – Бувають ситуації, коли фактично мова йде про необхідність повної заміни. В таких випадках чи не єдиний механізм, який залишається від попереднього підйомника – направляючі ліфта”.

За словами очільника департаменту, в результаті мешканці отримують майже новий ліфт, з кращими показниками шумоізоляції та енергоефективності: в оновлених ліфтах встановлюється сучасне освітлення. Крім того, в процесі капітального ремонту кожен ліфт також отримує нову систему диспетчеризації. Завдяки чому, людина, у випадку аварійної зупинки ліфта, може напряму, без допомоги мобільного телефона, зв’язатися з диспетчером.

Загалом, з початку року, комунальники оновили ліфти за наступними адресами:

Вулиця А. Янгеля, 73 ( 2 ліфти);

Проспект Коцюбинського, 78 (2 ліфти);

Вул. Келецька, 105 (2 ліфта);

Брацлавська, 31;

Учительська, 10.

“Ремонти в перших шести були виконані коштом міського бюджету як перший безкоштовний ремонт для ОСББ, – зазначає Віталій Місецький. – Решта два будинки – це також будинки з ОСББ, але тут модернізація ліфтів виконувалась на умовах співфінансування, адже мешканці уже раніше скористались можливістю першого безкоштовного ремонту”.

Найближчим часом, протягом тижня, комунальники мають приступити до капітального ремонту ще одного ліфта в будинку по вулиці Учительська, 10. А загалом, до кінця року у планах оновлення та заміна ще щонайменше шести підйомників.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin