Вінниця
25.04.2024
9.13° C
Вгору

Шахісти з Вінниці взяли участь у міжнародному шаховому фестивалі «Балтійський шлях»

Одинадцять вінницьких шахістів від найменших до найстарших брали участь у VII міжнародному шаховому фестивалі «Балтійський шлях», де 7-річний Олександр Шабунін здобув «бронзу». Змагання проходили у Вільнюсі (Литва).

Як розповів директор Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6 Микола Боднар, наші земляки гідно представили себе на цьому турнірі.

«Шахістам з усіх куточків Європи довелося подолати немалий шлях, щоб потрапити саме на ці змагання. З мальовничої Вінниці на фестиваль приїхало 11 учасників. Вони не просто грали на перших дошках, а встигли заробити вищий ранг – «королі шахів». Хто знає, можливо, серед цих шахістів є наступний Карлсен. Але навіть якщо цього не станеться, вони вже встановили рекорд у своїй власній категорії – найкрутіших шахістів з Вінниці!» – каже Микола Боднар.

Також він додав, що на фестивалі «Балтійський шлях» змагання складалися з 9 партій, і не зважаючи на обмежений час – 25 хвилин, плюс 10 секунд на кожен хід наші вінничани були на висоті.

В номінації до 14 років було справжнє шахове поле битви, так, Данило Формос впевнено посів 10 місце серед 58 учасників, набравши 6 балів. На 20 місці з 5 балами опинився Анатолій Родін, Анастасія Кравченко виборола 34 місце з результатом 4,5 бала, а Анна Кавун – 36 місце, набравши 4 бали. Глєб Сидорук, здається, вирішив піти на ризик та змусити своїх суперників потерпати поразки, зайнявши 51 місце з 3 балами.

У номінації до 10 років Олександр Штрикун, який має виразний стиль гри, зайняв 4 місце з 6,5 балами. Ілля Гужа здобув 5 місце з 6 балами. А Владислав Тарковський – 10 місце з 5,5 балами, показавши свою впевненість та майстерність у грі. Дмитро Шуба набрав – 4,5 бали.

Найменшими в номінації до 8 років були й наші вінничани, серед яких «бронзу» виграв Олександр Шабунін.

Мама цього талановитого шахіста, Юлія Шабуніна, розповіла, що він почав займатись з серпня 2022 року у Школі шахових чемпіонів.

«Викладають шахову науку для мого сина тренери Сергій Бутивський, скажу чесно – це тренер від Бога, з дітьми знаходить одразу спільну мову, прищеплює їм любов до шахів, справжній друг для своїх вихованців. А Володимир Вусатюк – шаховий гуру, він як шахова енциклопедія», – говорить пані Юлія.

Зазначимо, що Олександр у квітні цього року здобув 1 дорослий розряд. Також він посів III місця на чемпіонаті міста та чемпіонаті області з шахів до 8 років. Зараз хлопчик готується до чемпіонату України у своїй категорії.

«Мабуть, він народився зі шахівницею у руках. Очевидно, що Сашко не просто рухає свої фігури, а має потужну стратегію і гостре шахове мислення. Хто знає, можливо, він стане наступною великою шаховою легендою, яка змінить обличчя шахового світу!» – зауважив Микола Боднар.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin