Вінниця
29.03.2024
11.22° C
Вгору

Делегація з Коломиї прибула до Вінниці ознайомитись з успішними міськими проєктами

У вівторок, 6 червня, у Вінницю прибула офіційна делегація виконавчого комітету Коломийської міської ради на чолі з міським головою Богданом Станіславським, трьома його заступниками, керуючий справами виконкому та трьома начальниками управлінь. Про це на своїй сторінці у Фейсбук та Телеграм-каналі повідомив очільник громади Сергій Моргунов.

Вінницький міський голова повідомив, що делегація перебуватиме у нашому місті два дні й за цей час вони мають наміри познайомитись із роботою департаментів і відділів міської ради.

«Наразі Коломия шукає можливості для активного розвитку та обміну досвідом. Тому команда топ-управлінців приїхала до Вінниці саме в такому складі, адже чули про наше місто багато позитивних відгуків і хотіли особисто познайомитись із тим, як у нас налагоджені процеси управління громадою», – говорить Сергій Моргунов.

Гості приїхали, аби перейняти успішний досвід роботи нашого муніципалітету та довідатись про проєктну роботу, яку Вінниця впроваджує в життя.

Коломийський міський голова Богдан Станіславський, відмітив, що наше місто є одним із передових в Україні та має розвинене місцеве самоврядування.

«Вінниця – це місто, де розвинене місцеве самоврядування, – каже Богдан Станіславський. – Ми приїхали, аби почути про успішні проєкти, які Вінниця впровадила в життя, задля вдосконалення нашої роботи. Ми склали програму, щоб дізнатись про те, що нас цікавить, а це – великий спектр. Починаючи з безпекового центру до комунальних послуг тощо. Місцеве самоврядування займається усім, адже – це така «міні держава» в межах громади».

Окрім цього, він додав, що сьогодні важливо отримувати досвід від інших міст нашої країни, аби виявляти інший кут зору на певні питання та виклики, які нині є в країні.

«Ділишся досвідом і поглинаєш хто, що робить краще», – говорить Богдан Станіславський.

Коломийська делегація також показала своє зацікавлення в питаннях будівництва житла, в тому числі для військових, роботу індустріальних парків, доступ до міжнародних кредитних програм.

Очільник громади Сергій Моргунов розповів, що між нашими містами можлива в майбутньому тісна співпраця.

«Обмін досвідом завжди на користь тим, хто хоче йти вперед. Думаю, що надалі у нас з Коломиєю можлива досить тісна комунікація та співпраця на рівні конкретних фахівців», – каже Сергій Моргунов.

У рамках візиту, серед іншого, запланована зустріч із представниками профільних департаментів, де гості зможуть більш детально ознайомитись зі структурою та організацією їх роботи.

Сьогодні коломийці ознайомились із роботою відділу оперативного реагування «Цілодобова варта» та з «Ситуаційним центром». У планах – екскурсія містом. А завтра у хабі «Місто змістів» КП «Інститут розвитку міст» проведе гостям презентацію щодо напрямків діяльності установи, шляхів фінансування.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin