Вінниця
18.04.2024
5.16° C
Вгору

Сергій Моргунов презентував делегації зі Швейцарії інфраструктурні об’єкти, які Вінниця планує реалізувати

У вівторок, 6 червня, у Вінниці відбулася зустріч міського голови Сергія Моргунова та делегації зі Швейцарської Конфедерації, які приїхали до нашого міста з робочим візитом. Закордонні партнери анонсували розробку нової стратегії Швейцарії, спрямованої на відбудову України після перемоги у війні. Тож керівник нашого міста презентував інфраструктурні проєкти та ідеї, які Вінниця планує втілити в життя.

Серед них інноваційно-технологічний парк “Кристал”, шляхопровід Янгеля-Левка-Лук’яненка, аеропорт “Вінниця”, реконструкція Площі Перемоги, створення нових спортивних закладів для пожвавлення молоді тощо. За словами Вінницького міського голови, реалізація цих проєктів сприятиме економічному зростанню міста та інтеграції внутрішньо переміщених осіб у життя громади.

“Наше місто та регіон зокрема стали тиловими, ми з перших днів повномасштабного вторгнення прийняли до себе внутрішньо переміщених осіб та релоковані підприємства. Це велике навантаження і на інфраструктуру. Наразі у місті зареєстровано 46 тисяч ВПО, загальна кількість населення нашого міста зараз сягає 404 тисяч людей. Вінничан, які виїхали — значно менше, аніж тих, хто приїхав до нас з інших областей. Втім, ми прагнемо створити комфортні умови для всіх людей, які мають мету залишитися в нашому місті й надалі. І ми так само прагнемо, щоб всі люди, які виїхали за кордон, теж якнайшвидше повернулися додому”, — сказав Сергій Моргунов.

Швейцарські гості велику увагу приділили екологічній складовій нашого партнерства. Зокрема, запропонували посприяти в перетворенні індустріальних парків на екоіндустріальні. Також вони звернули увагу на те, що можуть допомогти з напрямком, який їм вдалося ефективно реалізувати на батьківщині – це системи з очищення водойм. І, звичайно, продовжуємо нашу співпрацю у галузях енергоефективності та енергонезалежності.

Представники делегації зі Швейцарської Конфедерації зазначили, що вражені тим, як Вінниця розвивається та справляється з викликами, пов’язаними з війною.

“Ми надаємо експертні пропозиції і будемо вирішувати, як, наприклад, швейцарський досвід може бути використаний в контексті відбудови України. Наша програма фокусується на всій країні. Але ми переконані, що і ваша громада теж зможе скористатися інструментами цієї програми. Дуже важливо, щоб різні міністерства Швейцарії напрацювали цілісну стратегію підтримки України. Деякі з представлених проєктів ми зможемо взяти в роботу. Швейцарія залишиться відданою вашому місту”, — сказала Александра Бауманн, керівниця відділу сталого розвитку Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії.

Сергій Моргунов також додав, що з огляду на попередні роки плідної співпраці, будь-який проєкт, який будуть спільно реалізовувати, – приречений на успіх.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin