Вінниця
24.04.2024
8.46° C
Вгору

“Вінниця готова надати прихисток” – Сергій Моргунов

У Вінниці готові прихистити мешканців з територій, що опинились в зоні лиха унаслідок підриву греблі Каховської ГЕС. Також для допомоги постраждалим вирішено задіяти ресурси Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. 

Про це написав Сергій Моргунов, міський голова Вінниці,  у своїх соцмережах. За його словами, сьогодні відбулось екстрене засідання за участі керівника Гуманітарного штабу Володимира Гройсмана, а також його співзасновників: голови обласної ради Вячеслава Соколового та самого мера. Під час засідання було вирішено максимально задіяти ресурси Штабу для допомоги постраждалим. 

Підрив Каховської ГЕС змусив людей покидати домівки. Готується евакуація. Вінниця готова прихистити мешканців з територій, де росіяни спричинили це екологічне лихо, – зазначив міський голова.

Також про готовність Вінниччини приймати українців з постраждалих територій зазначив В’ячеслав Соколовий. 

Зробимо все можливе, щоб допомогти тим, хто зараз цього найбільше потребує! – підкреслив очільник обласної ради. 

Нагадаємо, що в ніч на 6 червня російські окупанти здійснили підрив Каховської ГЕС. Внаслідок теракту в зоні можливого підтоплення опинились близько 80 населених пунктів, а близько 16 тисячам українців довелося покинути свої домівки.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin