Вінниця
20.04.2024
7.38° C
Вгору

Україна створила мережу агентів усередині росії, які здійснюють диверсії – CNN

Україна створила всередині росії мережу агентів, які здійснюють диверсії проти російських цілей. Зокрема їм надають безпілотники.

Про це повідомляє CNN із посиланням на представників американської розвідки.

Офіційні особи США вважають, що саме проукраїнські агенти всередині росії здійснили атаку дронів на Кремль на початку травня, запустивши їх із території рф.

При цьому неясно, чи були інші атаки безпілотників за останні дні, скоєно зсередини росії чи проведено українськими розвідниками.

За словами американських чиновників, Україна створила у росії диверсійні осередки, надала їх членам безпілотники свого виробництва.

У США точно не знають, як Україні вдалося доставити безпілотники до тилу ворога, але, за словами співрозмовників телеканалу, існують добре відпрацьовані маршрути контрабанди, які можуть бути використані для цих цілей.

Як зазначив представник європейської розвідки, російсько-український кордон великий і його дуже важко контролювати, завдяки чому переправлення контрабанди не є надто складним завданням.

Публічно США засуджують атаки всередині рф, але в приватних розмовах американські та західні чиновники вважають ці атаки розумною військовою стратегією, яка може відвернути увагу росіян на захист своєї території.

Співрозмовник CNN, який останніми днями спілкувався з українськими чиновниками, кажуть, що вони приватно заявили про намір продовжувати атаки всередині росії, тому що це хороша тактика відволікання уваги.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin