Вінниця
19.04.2024
3.33° C
Вгору

Понад 170 тисяч на підтримку ЗСУ зібрав вінницький ліцей №27

Нещодавно КЗ «Вінницький ліцей №27» провів благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ, на якому продавали традиційні страви автентичної подільської кухні.

Борщ з вишнями, картопля по-уланівськи, солодощі, чай, – це все і не тільки було представлено на столах ярмарку у школі.

Як розповів директор ліцею Олексій Терновий, організацію та проведення ініціювали лідери учнівського самоврядування, а їх патріотичну ідею підтримали всі учні та мешканці мікрорайону Тяжилів.

«Родзинкою шкільного ярмарку, який перетворився у масштабний захід, стали традиційні страви автентичної подільської кухні. Всі гості з задоволенням куштували смаколики та донатили на ЗСУ», – розповів Олексій Терновий.

Окрім частування, на шкільній площі проводили майстер-класи, продавали картини та малюнки, браслетики тощо.

Після завершення заходу підбили підсумки і нарахували понад 170 тисяч гривень. В планах придбати за ці кошти розвідувальні дрони для українських захисників, зазначають у ліцеї.

Іншу частину коштів перерахують для ЗСУ в рамках акції «Донатим на Сармата», організованої департаментом освіти ВМР та громадською організацією «Мольфар».

Як підсумувала директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко, мало не щодня школярі ВМТГ ініціюють благодійні ярмарки на підтримку українських захисників, адже війна стосується кожного.

«Сьогодні важливо не забувати та допомагати нашим військовим, які захищають територіальну цілісність нашої країни. Зокрема, проводячи подібні ярмарки, ми не тільки єднаємо молодь, а ще й формуємо свідомість та виховуємо патріотизм. Щиро радію, що наше учнівство доєднується постійно до таких ініціатив», – зауважила вона.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin