Вінниця
02.05.2024
12.66° C
Вгору

У Вінниці розпочалась перевірка укриттів

Згідно з рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, сьогодні, 3 червня, у Вінниці розпочалась перевірка укриттів. Рейдерські групи у складі бійців ДСНС, поліції та муніципальної варти перевірятимуть укриття протягом 3 та 4 червня. Загалом сформовано 60 груп, кількість укриттів в роботі – 1236. У першу чергу звертають увагу на доступність.

Сьогодні перевірки відбуваються у будинках Вінниці, завтра – у муніципальних та комерційних об’єктах.

У департаменті цивільного захисту закликають балансоутримувачів та відповідальних за укриття утримувати його в належному стані, а також тримати відкритим під час сигналу «Повітряна тривога».

«У зв’язку з тим, що ворог все частіше завдає ракетних ударів та ударів дронами-камікадзе по території України та скарги, які надходять від вінничан – було прийнято рішення повторно та оперативно перевірити споруди, де можна перечекати повітряну тривогу. Також ми оновлюємо муніципальну онлайн-мапу укриттів. У разі недопуску на об’єкт, фахівці робочої групи складатимуть відповідний акт», – зазначає директор департаменту цивільного захисту Олег Парфілов.

Нагадуємо, що неможливість доступу до укриття під час повітряної тривоги тягне за собою відповідальність як перед законом, так за життя містян. Як зазначила радниця Голови Асоціації міст України Оксана Продан, контроль відповідності споруд цивільного захисту законодавству забезпечує центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері цивільного захисту згідно статті 32 Кодексу цивільного захисту України.

У випадку, якщо укриття утримується в неналежному стані або ж під час сигналу повітряної тривоги воно зачинене, вінничани можуть залишити свою скаргу за посиланням або повідомити про це в «Цілодобову варту» за номерами: 15-60; 0-800-60-15-60; (0432) 65-15-60; (0432) 59-50-39; (0432) 60-15-60.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin