Вінниця
16.04.2024
20.01° C
Вгору

У Вінниці відбудеться «УкрУрбанФорум-2023: Спільний дім»

28-29 липня Вінниця приймає Український урбаністичний форум. Цього року темою події, яка проходить в Україні уже вп’яте є «Спільний дім». В ході заходу учасники будуть обговорювати комфортність українських міст для різних категорій людей, а також говорити про їх післявоєнну відбудову. Організаторами «УкрУрбанФорум-2023: Спільний дім» є аналітичний центр Cedos, спільно з головним локальним партнером заходу – комунальним підприємством «Інститут розвитку міст».
Як повідомляють організатори заходу, тема цьогорічного форуму вибрана не просто так, адже, за час повномасштабної війни тисячі осель були зруйновані російською армією, а мільйони людей залишилися без даху над головою, тож проблема нестачі доступного житла лише загострилася.

«УкрУрбанФорум – це не лише Всеукраїнська подія, де обговорюватимуться актуальні питання розвитку міст. Це платформа для обміну думок, мережування, та напрацювання ключових фокусів житлової політики українських міст у контексті післявоєнної відбудови. Тому запрошую усіх реєструватися та відвідати події в рамках Форуму», – зазначає директор КП «Інститут розвитку міст» Назар Коваленко.

Під час форуму учасники та учасниці разом з експертами та експертками обговорять майбутні шляхи для справедливої житлової політики.

У програмі форуму:

  • панельні дискусії про планування міст, регіональний розвиток і вплив війни на різні соціальні групи,
  • лекції про житлову політику.

Також під час воркшопів буде обговорюватись питання, як саме можна використати закордонний досвід розвитку соціального житла в українському контексті, а ще важливість залучення жителів і жительок до відновлення міст.

Урбанфорум – це простір для нетворкінгу, обміну знаннями та пошуку сміливих рішень. І якщо ви бажаєте представити свою ідею чи ініціативу під час сесії коротких презентацій, заповніть відповідне поле в анкеті.

Реєстрація на форум відкрита до 21 липня включно, за посиланням – https://forms.gle/LD1pZJY8JuTjoEVV8.

Детальну програму організатори оголосять протягом червня, слідкуйте за подією на сторінці у Фейсбук.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin