Вінниця
20.04.2024
12.21° C
Вгору

«Вінницькі Вовчиці» увійшли в ТОП-5 кращих команд міжнародного змагання Sportmonda Bowl IX

Жіноча команда з флаг-футболу, до якої входили вінничанки потрапила у ТОП-5 кращих команд міжнародного змагання Sportmonda Bowl IX. У даному турнірі брали участь 15 команд за участі національних збірних та клубів з таких країн, як: Данія, Велика Британія, Німеччина, Швеція, Нідерланди та звісно ж нашої рідної української збірної. Відбувались вони у Копенгагені (Данія).

Як розповіла капітан команди «Вінницькі Вовчиці» Катерина Тетерук, Sportmonda Bowl IX – один з наймасштабніших та рейтингових турнірів у Європі з флаг-футболу.

«На ці змагання можна потрапити тільки за запрошенням, самому напроситись не вийде. Жіноча команда – наші дівчата змагались із вкрай досвідченими гравчинями з багатьох країн Європи. І за результатами дуже напружених матчів, вінницька команда потрапила у ТОП-5 кращих команд турніру», – говорить капітан команди Катерина Тетерук.

Дівчина зауважила, що у перший день змагань було важко, особливо в моральному плані.

«Наша країна знаходиться в умовах повномасштабної війни. Відчувався страх та невпевненість… Але все минуло, коли спортсменки з інших держав підходили до нас та виявляли свою підтримку та солідарність. Знаєте, це надзвичайно цінно сьогодні», – каже Катерина.

Також вона додала, що суперниці були досить сильними та досвідченими, адже займаються даним видом спорту понад 20 років, а особливо американки, для яких це майже рідний вид спорту. «Наша команда занурилась у вогонь змагання з професіоналами, і кожна хвилина була наповнена цінним досвідом, що зробило нас сильнішими та незламними. Ми були як одне ціле, – додає Катерина. – Ці міжнародні змагання дали змогу знайти підтримку, аби продовжувати розвивати флаг-футбол у Вінниці».

Голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради, Сергій Краєвський, зазначив, що флаг-футбол набуває популярності в нашому місті, активно впроваджується в спортивний ритм та стає все більш популярним серед місцевих спортсменів.

Довідка:

Флаг-футбол – різновид американського футболу, а точніше – його безконтактна версія. Мета гри така ж як і в американському футболі – занести м’яч у залікову зону суперника. Основна відмінність – заборонені жорсткі контакти, спортсмени грають без захисної екіпіровки. Замість шоломів та каркасів на поясі гравця прикріплені два прапорці. І якщо в американському футболі для того, щоб зупинити гравця з м’ячем використовується захват (жорсткий контакт), то у флаг-футболі достатньо зірвати з нього прапорець. У флаг-футбол грають, як діти, так і дорослі. Його розвивають усі європейські федерації американського футболу, як вид спорту, який допомагає освоїти складні технічні прийоми американського футболу, до автоматизму засвоїти тактичні комбінації, ігрові та рухові навички.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin