Вінниця
28.03.2024
16.64° C
Вгору

Ошукували військових, сидячи за ґратами: слідчі направили до суду матеріали кримінального провадження

31 травня слідчі обласного главку поліції за процесуального керівництва прокуратури Вінницької області направили до суду матеріали кримінального провадження щодо трьох фігурантів, які, перебуваючи за гратами, «спеціалізувались» на продажу уявних генераторів та виманювали гроші в бійців ЗСУ нібито на лікування. 

Як розповів начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП у Вінницькій області Євген Кронівець, до складу злочинної групи входили судимий за умисне вбивство 30-річний організатор, уродженець Чернігівської області та двоє його 28-річних спільників, родом з Кіровоградської та Чернівецької областей.

Шахраї розміщували на сайтах оголошення з продажу нереальних товарів. Також вони створювали фейкові акаунти та під час спілкування з військовими просили у них гроші на лікування.

Зловмисники у злочинній діяльності орієнтувались на людей, які хочуть придбати речі для потреб фронту, зокрема генератори.

Слідчим управлінням встановлено причетність групи шахраїв до ряду епізодів злочинної діяльності.

Під час проведення обшуків поліцейські вилучили мобільні телефони, сім-карти, банківські картки, чорнові записи та інші речові докази протиправної діяльності обвинувачених.

Оперативний супровід розслідування здійснювали працівники Управління карного розшуку, Відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області, Відділу оперативно-розшукової роботи Центрально-західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції, оперативного відділу Державної установи «Стрижавська виправна колонія № 81».

Силову підтримку при обшуках забезпечували бійці КОРДу та групи швидкого реагування «Циклон Поділля».

Дії учасників злочинної групи кваліфіковані за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України. 

Зловмисникам загрожує покарання – до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin