Вінниця
26.04.2024
7.89° C
Вгору

Потяги «Інтерсіті+» планують обладнати терміналами Starlink. Як їх тестують

До кінця 2023 року 16 потягів «Інтерсіті+» планують обладнати терміналами Starlink, повідомили в Мінцифри й «Укрзалізниці» виданню Ain.ua.

Зараз близько 40 терміналів Starlink тестують у потягах класу «Інтерсіті+». Ці потяги не мають сталого маршруту й курсують всією Україною, щоби тестування було максимально повним. Також тестування проводять на дипломатичних рейсах.

ОСЬ ПРОМІЖНІ РЕЗУЛЬТАТИ ТЕСТУВАННЯ:

  • Найкращого результату можна досягти за рахунок комбінованої моделі Starlink і мереж LTE (із долею розподілу трафіку 60% на Starlink і 40% на LTE). Таке поєднання забезпечує наявність мережі на 97% протягом всього шляху.
  • На один потяг планують встановлювати чотири термінали Starlink, 10 SIM-карт і по дві точки доступу в кожному вагоні «Інтерсіті+».
  • Швидкість інтернету становить 500 мб/сек.

Згідно з опитуванням, яке запустила «Укрзалізниця» в середині квітня, про необхідність Wi-Fi у потягах говорять майже всі пасажири (99%), а підключенням до мережі активно користується 60%. Більшість опитаних використовує інтернет для соціальних мереж.

Крім того, на українських вокзалах зараз використовують до 50 Starlink. Раніше їх використовували як резервні канали зв’язку, а в Херсоні, наприклад, – як основні.

Потяги «Інтерсіті» обладнають системами Starlink до кінця 2023 року, повідомив у січні колишній голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін. Перед цим Wi-Fi від Starlink 100 днів тестували в потязі за маршрутом Київ – Харків. Середня швидкість інтернету на порт становила 65,7 мбіт/с (як домашній інтернет), а безперебійний доступ до мережі вдалося забезпечити на 96,7% маршруту.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin