Вінниця
29.03.2024
12.6° C
Вгору

“Долоньки захисту”: у Вінниці діти плетуть маскувальні сітки для захисників

Олена із сином Романом прийшли до парку не відпочивати. Хоч сьогодні свято, хочуть бути корисними для наших військовим, аби перемога швидше настала. Разом почали плести маскувальні сітки. Ними солдати накривають ППО, яка збиває дрони та ракети, приховують танки і бліндажі.

– Це дуже важливо зараз, кожен має допомагати, чим може. Ми маємо виховувати нові покоління так, щоб вони розуміли, задля чого ми боремось зараз. Саме так я виховую сина, – каже вінничанка Олена.

Її підтримує і маленький Роман.

– Треба допомагати захисникам!, – переконано каже хлопчик.

Майже десяток велетенських рамок стоять посеред площі. До них підходять інші родини з дітьми і теж зав”язують темно-зелені вузлики на натягнутих нитках.

Акцію “Долоньки захисту” організував Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб. Аби дітям було легше, поруч досвідчені майстрині нарізають цілі купи різнокольорових клаптиків. Тканину взяли у Гуманітарному штабі.

Аби підтримати маленьких волонтерів та захисників, на акцію прийшли Володимир Гройсман, Сергій Моргунов та Вячеслав Соколовий. Міський голова теж плів маскувальні сітки разом із дітьми. Очільник Гумштабу Володимир Гройсман, зазначив, такі акції дуже потрібні для наших військових та дітей, які другий рік живуть в умовах повномасштабної війни.

 

 

– Діти – найцінніше, що є в нас зараз. Дуже хочеться, щоб вони жили в мирній, процвітаючій Україні. Я дуже сподіваюсь, що настане день, завдячуючи нашим воїнам, нашим волонтерам, усім, хто робить все можливе для перемоги, який стане днем нашої великої Перемоги, – каже Володимир Гройсман.

Олена та Роман кажуть, будуть продовжувати допомагати нашим військовим. Ходитимуть у терцентри, де волонтери постійно плетуть маскувальні сітки.

Також сьогодні в Центральному парку імені Леонтовича підготували розважальну програму для дітей. Як повідомляв раніше міський голова Сергій Моргунов, на площі Водограй з 13:00 до 18:00 на діток очікують: концертна програма “Країна дитячих мрій”, майстер-класи, виставки, презентації мистецьких та спортивних шкіл, інтерактиви, фотозони, благодійні ярмарки та інше.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin