Вінниця
29.03.2024
9.48° C
Вгору

Під час ракетної атаки у Києві троє людей загинули біля зачиненого укриття. Відкрили кримінальну справу

Під час ракетної атаки в ніч на 1 червня троє людей загинули біля зачиненого укриття в Деснянському районі, розповів «Суспільному» місцевий мешканець Ярослав, у якого загинула дружина.

Про це повідомляє “The Village Україна“.

Також загинула жінка разом із девятирічною донькою.

За словами місцевого мешканця, люди стукали в укриття, але їм не відкрили, і саме в той момент «прилетіло». Уламки ракети впали за 10 хвилин після оголошення повітряної тривоги.

Інші місцеві мешканці розповіли «Суспільному», що така ситуація із зачиненими укриттями стається вже не вперше.

ЩО КАЖУТЬ У КМДА

До поліклініки в Деснянському районі виїхали фахівці департаменту муніципальної безпеки і на місці зʼясовують, чому не було доступу до укриття в поліклініці, пише мер Києва. За його словами, відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і голова району, який має контролювати роботу укриттів.

Також, за словами Кличка, розслідування має встановити, чи було зачинене укриття поліклініки. Зараз встановити це неможливо, бо всі двері вибило вибухом, стверджує мер. Мер Києва також каже, що укриття поруч із поліклінікою, у школі, було відкритим і у ньому були люди.

Також у ефірі «Радіо Свобода» заступник КМДА Микола Поворозник заявив, що міська влада ініціює відповідальність для власників укриттів, які зачинені. Він пояснює, що станом на зараз така відповідальність не передбачена.

ЩО КАЖЕ МІСЦЕВА АДМІНІСТРАЦІЯ

У поліклініці був відкритий центральний вхід – його відкрив працівник нічної зміни. Частина людей була в укритті, каже голова Деснянської адміністрації. Зараз з’ясовують всі деталі, додав Дмитро Ратніков.

ЩО КАЖУТЬ У ПОЛІЦІЇ

Там уже відкрили кримінальне провадження за частиною другою статті 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки). За цією статтею можна отримати позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також штраф від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

«Закриті бомбосховища під час війни – це не просто байдужість. Це злочин»,  прокоментував очільник Нацполіції Ігор Клименко.

За даними Офісу генпрокурора, крім трьох загиблих, кількість постраждалих внаслідок збиття уламків ракети в Деснянському районі зросла до 15, серед них 11 госпіталізовані, але інформацію ще уточнюють.

Також кажуть, що тривають слідчі дії: допитують керівництво і персонал медзакладу, де не відкрили укриття, щоб встановити відповідальних.

ЩО КАЖУТЬ У ДЕПАРТАМЕНТІ МУНІЦИПАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ

До КМДА не надходили скарги на укриття в Деснянському районі, біля якого загинули люди, заявив «Радіо Свобода» представник Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук. За його словами, охоронець намагався відчинити відкриття, але в цей час стався вибух. Цей охоронець зараз у лікарні, каже Ткачук.

Утім, у поліції Києва кажуть, що охоронець у них і має ознаки алкогольного сп’яніння, цитує «Укрінформ».

ЩО КАЖУТЬ У ВІЙСЬКОВІЙ АДМІНІСТРАЦІЇ

Очільник КМВА Сергій Попко сказав «Радіо Свобода», що один з входів до укриття був відчинений і всередині перебували люди. Чи був відчинений саме центральний вхід, як стверджують у Деснянській адміністрації, поки незрозуміло, каже Попко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin