Вінниця
29.03.2024
10.11° C
Вгору

«Вінницяміськтеплоенерго» розпочало перевірку теплового господарства юридичних споживачів

Щорічно, у межах підготовки до нового опалювального сезону, КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» здійснює перевірку теплових господарств. ЇЇ проводять інженери відділу з контролю якості теплової енергії служби збуту підприємства спільно з представниками організацій, які мають у власності відповідні господарства. За результатами цього моніторингу складається Акт-вимога з переліком заходів, необхідних для належного функціонування систем постачання тепла та гарячої води у період холодів.

Аби підготувати теплове господарство у будівлі, спеціалізовані фахівці, які мають право на проведення таких робіт, повинні виконати всі заходи відповідно до виданого Акту-вимоги, серед яких найбільш важливими є:

• Очищення фільтрів попереднього очищення;

• Гідропневматичне промивання всієї системи теплоспоживання водопровідною водою до повного освітлення протитечією;

• Гідравлічні випробування систем теплоспоживання;

• Перевірити та відновити герметизацію інженерних вводів.

«Особливу увагу потрібно звернути, на ті недоліки, які були присутні в минулому опалювальному сезоні. З метою рівномірного розподілу теплової енергії у будівлі, потрібно виконувати дані заходи. Виконавши їх, споживачі отримають сталі та якісні послуги з теплопостачання в наступному опалювальному періоді. Адже готуватися до опалювального сезону необхідно як теплопостачальному підприємству, так і представникам організацій, які мають у власності теплові господарства», – зауважив генеральний директор КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» Максим Білик.

Окрім того, для запобігання несанкціонованого зливу теплоносія з мереж теплопостачання, комунальники здійснюють пломбування запірної арматури теплових мереж у закритому стані на вводі в будівлю. Дані мережі мають бути заповнені хімічно очищеною водою для захисту трубопроводів від внутрішньої корозії. У департаменті міського господарства зазначають, що проведення цих заходів має на меті заздалегідь підготувати теплове господарство до опалювального періоду 2023-2024 років.

«Фахівці комунального підприємства «Вінницяміськтеплоенерго продовжують здійснювати заходи із підготовки нашої громади до наступного опалювального сезону. Важливо заздалегідь провести ці заходи, щоб під час опалювального сезону мінімізувати аварійні ситуації та забезпечити вінничан сталою послугою теплопостачання», – зазначає директор департаменту міського господарства Роман Фурман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin