Вінниця
29.03.2024
8.96° C
Вгору

«Наша творчість – наша зброя»: вінничан та гостей міста запрошує на виставку вінницька дитяча школа мистецтв

31 травня 2023 року о 15:30 Вінницька дитяча школа мистецтв запрошує всіх поціновувачів живопису на звітну виставку викладачів та учнів відділення образотворчого мистецтва – «Наша творчість – наша зброя», яка відбудеться у Вінницькому літературно-меморіальному музеї М.М. Коцюбинського. Подія пройде за підтримки департаменту культури Вінницької міської ради.

Так, до експозиції виставки входять твори казкової, етнографічної та фольклорної тематики, виконаних, переважно, у техніках декоративно-прикладного мистецтва: колажу, валяння, аплікації, витинанки. Як зазначив директор Вінницької дитячої школи мистецтв Ярослав Зінько, навчання на відділенні образотворчого мистецтва, поєднує розкриття творчого потенціалу кожної дитини, виховує художній смак із формуванням світогляду та набуттям духовного досвіду, що є одним з провідних напрямів діяльності школи мистецтв.

«Твори наймолодших учнів вражають безмежною фантазією, щирістю, безпосередністю виконання. Роботи старших вихованців та випускників демонструють оригінальність творчого мислення, бездоганне володіння техніками та прийомами виконання. Представлені на виставці дитячі роботи різні за темами та сюжетами, але об’єднані розкутістю творчого мислення, піднесеним настроєм та яскравими фарбами», – говорить Ярослав Зінько.

Крім того, організатори події повідомили, що у програмі відкриття виставки також будуть виступи юних музикантів, учнів музичного відділення Вінницької дитячої школи мистецтв.

«Виставка «Наша творчість – наша зброя» не тільки демонструє мистецькі здібності дітей, а й показує їхнє бачення світу та важливість творити у своїй державі. Це сприяє розвитку впевненості та самовираження юних митців, а також підтримує їхню творчу думку та індивідуальність», – зазначає директорка Вінницького літературно-меморіального музею М.М. Коцюбинського Лариса Кравченко.

Зазначимо, що викладачі відділення – С.А. Жукова, О.А. Колєсниченко, С.Л. Окуленко, О.Г. Панас, О.Л. Несторович, І.Е. Шостак-Орлова – навчають дітей малюнку, живопису, ліпленню, історії мистецтва.

Учні опановують класичні та сучасні техніки, відточують власну майстерність, а на уроках історії мистецтв дізнаються про життя та творчість відомих художників, особливостями художньої культури різних епох та стилів. Заняття з декоративно-прикладного мистецтва знайомлять зі стилем художньої кераміки, аплікації, колажу, батику, вишивки, оригамі, виготовлення оберега, вітражу та декоративного розпису.

«Запрошуємо всіх охочий відвідати виставку та долучитися до мистецтва прекрасного!» – говорить Ярослав Зінько.

Вхід на виставку вільний, щоденно з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00.

Переглянути експозицію можна до 30 червня.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin