Вінниця
20.04.2024
13° C
Вгору

Запустили платформу Resex про повернення до сексуального життя після бойових поранень

Проєкт Veteran Hub і креативна агенція Patsany Agency розробили освітню платформу RESEX про повернення до сексуального життя після бойових поранень.

На платформі можна знайти практичні рекомендації й посібники щодо сексуальності й інтимності після поранень. Водночас інформація буде корисна не лише для військових із пораненнями, а для всіх військовослужбовців і їхніх партнерів і партнерок, чиє сексуальне життя змінилося під час війни, кажуть розробники платформи.

У ПОСІБНИКУ «ЛЮБИСЬ» можна знайти відповіді на запитання щодо прийняття власного тіла після бойових поранень чи змін у лібідо, зокрема внаслідок лікування, і налагодження інтимності з партнерами. Також посібник містить поради про те, як діяти, щоб відновити й налагодити близькі стосунки зі своїми партнерами.

Є розділи, присвячені різним видам поранень, як-от: ампутація кінцівок, ураження геніталій, черепно-мозкова трамва, травма спинного мозку.

Посібник доступний у двох версіях – для чоловіків-військових і для жінок-військових.

На платформі також зібрані ТЕМАТИЧНІ СТАТТІ. Зокрема, про зміни в тілі й про те, як говорити про поранення з партнерами; як травма й бойовий досвід впливають на стосунки в парі; як відновити й урізноманітнити сексуальний досвід у нових умовах.

Крім того, команда проєкту пропонує ознайомитися з ДОСЛІДЖЕННЯМ «Сексуальність та інтимність воїнів з пораненнями», яке описує головні барʼєри в поверненні до сексуального життя й позитивний досвід їх подолання.

Понад 30% військових, повертаючись додому, мають зміни в сексуальному житті, відзначають у Veteran Hub. Водночас відбудова інтимних стосунків із партнером чи партнеркою є важливою складовою успішного переходу до цивільного життя, додають в організації.

Запуск освітньої платформи супроводжує комунікаційна кампанія «Любись» про повернення до стосунків на етапі переходу до цивільного життя.

 

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin