Вінниця
29.03.2024
11.06° C
Вгору

У Вінниці зробили капітальний та середній ремонт 45 тролейбусів та 33 трамвайних вагонів

У п’ятницю, 26 травня, на сесії Вінницької міської3 ради, директор департаменту транспорту й міської мобільності Андрій Сорокін прозвітував про хід виконання Комплексної Програми розвитку міського пасажирського транспорту на 2018-2023 роки у 2022 році.Загалом за минулий рік працівники Вінницької транспортної компанії здійснили капітальний та середній ремонт 33 трамвайних вагонів та 45 тролейбусів.

Попри війну, у Вінниці продовжили здійснювати заходи з оновлення та модернізації громадського транспорту. Так КП «Вінницька транспортна компанія» закупило 20 вживаних тролейбусів «Solaris Trollino 12», які замінили частину застарілих тролейбусів радянського виробництва ЗіУ-9, що забезпечило економію електроенергії, а також зменшило поточні витрати на технічне обслуговування і ремонт рухомого складу.

Також на базі тролейбусного депо було зібрано тролейбус «VinLine», який відрізняється від попередніх версій більшою енергоощадливістю, стійкішим до корозії корпусом, вдосконаленою системою вентиляції й опалення та покращеним інтер’єром салону.

Окрім того, минулого року здійснювали організаційно-технічні заходи з підготовки до прийому швейцарських трамваїв у Вінниці. Зокрема забезпечили стажування фахівців КП «Вінницька транспортна компанія» в Цюрихській транспортній компанії. Обладнали спеціальний майданчик на території трамвайного депо. Виготовили траверси для розвантаження трамваїв. Наразі Вінниця уже прийняла 16 трамвайних вагонів «Tram 2000».

Директор департаменту транспорту та міської мобільності 34-річний Андрій Сорокін, який є представником молодої й ефективної команди та очолює цей напрямок близько 10 місяців, зазначив, що наразі одним із пріоритетних завдань є оновлення рухомого складу.

«У кінці минулого року, коли ворог обстрілював критичну інфраструктуру України, ми всі переконались, що для повноцінного функціонування в таких умовах місту потрібен сучасний та енергоощадний громадський транспорт, – зазначає Андрій Сорокін. – Тому ми й надалі продовжуємо працювати над оновленням громадського транспорту. Починаючи з липня, на маршрути міста вже мають виїхати перші швейцарські вагони».

Варто нагадати, що мешканці вінницької громади позитивно оцінюють якісь транспортної інфраструктури у Вінниці. Про це свідчать останні результати Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту – IRI Ukraine. Згідно з якими Вінниця у лідерах серед українських міст за якістю транспортної інфраструктури. За цим же дослідженням наше місто сім разів поспіль визнане найкомфортнішим для життя серед обласних центрів та найбільших міст України.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin