Вінниця
28.03.2024
16.24° C
Вгору

У Вінниці відкриють секцію вітрильного спорту на базі спортивної школи №2

У Вінниці на базі міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 відкриють секцію вітрильного спорту. Про це на своїй сторінці в телеграм та фейсбук розповів очільник громади Сергій Моргунов. Це важливий крок у розвитку спортивної інфраструктури Вінниці, який допоможе залучити більше людей до здорового способу життя та спорту.

Розташування секції на базі спортивної школи №2 сприятиме доступності тренувань і навчання для молоді та дорослих.

Як зазначив міський голова, вже скоро усі вінничани зможуть спостерігати за спортсменами, що приборкують вітер на човнах з вітрилами посеред Південного Бугу, а сам набір до групи розпочнеться з 1 червня.

«Наразі триває закупівля необхідного обладнання – 6 човнів різних класів – і як тільки всі організаційні процедури завершаться, розпочнуться тренування. З 1 червня розпочнеться набір в групи», – говорить Сергій Моргунов.

Вихованцями опікуватимуться два тренери. Обидва – переселенці із Маріуполя. А в секцію прийматимуть охочих з 7 до 23 років.

Як повідомили в комітеті по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради, попит на такий вид спорту серед містян є, адже у зв’язку з війною багатьом потрібно проходити реабілітацію. Для цього добре підходить водний спорт, який також слугує для зняття емоційно-психологічної напруги.

Крім того, голова комітету з фізичної культури та спорту Вінницької міської ради, Сергій Краєвський, підкреслив, що розвиток вітрильного спорту сприятиме розвитку спортивного туризму. Заняття на човнах по річці Південний Буг привертатиме увагу туристів та гостей до нашого міста. Крім того, для спортивної школи №2, яка минулого року увійшла до списку кращих дитячо-юнацьких спортивних шкіл у країні за результатами рейтингу, проведеного Міністерством молоді та спорту України, це становитиме ще один вагомий бонус.

«Попри виклики сьогодення, які перед нами стоять розвиваємо місто та його спортивну інфраструктуру. Це стане ще однією родзинкою нашого міста. Адже вітрильний спорт є захопливим та нелегким у своєму роді, він розвиває фізичну витривалість, координацію та стратегічне мислення», – говорить Сергій Краєвський.

Записатись у секцію до Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 можна за телефоном: 67-36-86.

Згодом тренери сформують групи та повідомлять про розклад занять.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin