Вінниця
28.03.2024
13.42° C
Вгору

Прийшла по допомогу, а почала допомагати сама. Історія волонтерства Мирослави Полещук

Вінничанка Мирослава Полещук волонтерить з 2018 року. Тендітна дівчина не цурається ніякої роботи: розвантажує важкі коробки з допомогою, фасує та роздає продуктові набори, допомагає добрим словом та порадою.

«А все почалось з того, що одного разу я сама звернулась за допомогою, – розповідає Мирослава. – Це був 2018 рік. Я побачила відео-оголошення в соцмережі Фейсбук, про те що благодійний фонд Андрія Ковальова та Катерина Поджаренко «Вінниця – комфортне та безпечне місто» надає допомогу сім’ям з дітками з інвалідністю. Я, як мама такого хлопчика, прийшла по допомогу, але вийшла звідти з думкою, що й сама хочу допомагати іншим. Я побачила, як дівчата метушаться, наче бджілки, намагаючись приділити кожному увагу та надати посильну допомогу. Зрештою мені запропонували стати частиною волонтерського колективу. Відтоді я намагаюсь бути корисною іншим, намагаюсь братися за будь-яку роботу, бувало, що нам кілька днів поспіль потрібно було розвантажувати по тонні продуктів. Але відчуття, що робиш щось не дарма – воно дорогого вартує. Як і відчуття, коли ти комусь допомагаєш та отримуєш щиру подяку – воно ні з чим не зрівняється».

За роки волонтерської діяльності, як зазначає Мирослава Полещук, колеги по волонтерському цеху стали для неї другою сім’єю.

«Це ті люди, які тебе завжди підтримають у складні моменти. Деякою мірою волонтерство стало моєю розрадою, адже виховання дитини з інвалідністю – потребує більше зусиль. Наприклад, я не можу вийти на повноцінну роботу, тому волонтерство – це моя додаткова можливість для самореалізації, а найголовніше, – це можливість творити добро. Син навчає мене любити, творити, дарувати усмішку та обійми. Тому і волонтерство – це про добро та підтримку добрим словом людям. По собі знаю, що це дуже важливо. Приємно, що я можу бути корисною і розділяти свою турботу та добро з іншими людьми, які потребують цього».

Як розповідає волонтерка, благодійний фонд «Вінниця – комфортне та безпечне місто», допомагає різним категоріям людей. Фонд надає продукти харчування, засоби гігієни, медикаменти, візочки дітям з інвалідністю, забезпечував лікарні різним обладнанням та препаратами, в тому числі, ліжками та милицями.

Спочатку допомога надавалась переважно містянам, нині – також відправляють допомогу військовим.

«З початком повномасштабного вторгнення, ми почали передавати допомогу і військовим, які цього потребували, – розповідає дівчина. – Було до сліз приємно, коли у відповідь військові передали нам торт «Херсон»».

Нещодавно Мирослава була нагороджена Подякою від Вінницької міської ради та її виконавчого комітету за особистий внесок у збереження суверенітету, зміцнення держави та наближення Перемоги.

Як зазначає волонтерка, зараз кількість людей, які потребують допомоги значно збільшилась.

«Хочеться плакати, коли люди розповідають, що не можуть купити собі найнеобхідніші продукти, бо не вистачає коштів. Чи коли бачиш, як в людей виступають на очі сльози, коли вони беруть наші великі продуктові набори, відкривають їх, бачать там все найнеобхідніше: і крупи, і олію, і цукор, борошно, консерви…, – розповідає Мирослава. – Багато сімей звертаються за продуктами для дітей, засобами гігієни. Людям з інвалідністю, яким важко до нас діставатися, ми можемо при потребі самі завезти те, що їм необхідно. Також фонд займався видачею окулярів пенсіонерам. Роздавалися набори з побутовими засобами. А під час однієї з акцій ми тисячам людей роздали смачну піцу».

Як зазначає волонтерка, до фонду може звернутися будь-хто, хто потребує допомоги.

«Є можливість – роботи добро», -резюмує вінничанка.

Дізнатися більше інформації про фонд можна у телеграм-сторінках Андрія Ковальова та Катерини Поджаренко. Зареєструватися на отримання допомоги можна у мережах Фейсбук: https://www.facebook.com/vinncharity/?ref=page_internal&locale=ru_RU, а також у Телеграм та Вайбер.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin