Вінниця
18.04.2024
5.56° C
Вгору

Вінниця продовжує допомагати Балаклії відновитись після окупації

Нещодавно з Вінниці до Балаклії, у рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, відправили черговий гуманітарний вантаж, у який зокрема увійшло 500 ОСБ листів. Про це на своїй сторінці у фейсбук та телеграм-каналі повідомив очільник громади Сергій Моргунов.

«Днями ми зібрали та передали звільненому місту 500 ОСБ-плит. Вони знадобляться для тимчасового ремонту пошкоджених будівель. На жаль, у Балаклії таких багато, адже місто і зараз знаходиться під ворожими обстрілами», – написав Сергій Моргунов.

Очільник громади подякував усім, хто долучився до допомоги місту-другу та зазначив, що Вінниця активно підтримує Балаклію з жовтня минулого року.

Координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та депутат Вінницької міської ради Тарас Присяжнюк зазначив, що Вінниця й надалі продовжить моніторити ситуацію та вивчати потреби й допомагати в міру можливостей.

«У рамках цієї поставки відправляємо ОСБ-плити, їх використають для тимчасового ремонту приміщень, які пошкодили загарбники, – зазначає Тарас Присяжнюк. – Цього матеріалу має вистачити для того, аби закрити більше тисячі пошкоджених вікон. Разом з тим, починаючи із жовтня минулого року, у рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, з Вінниці до Балаклії уже відправили не один гуманітарний вантаж, зокрема: автобуси, дизельне пальне, бензин та генератори. Також проходила акція «Від дитини до дитини» у рамках якої вінницькі дітки передавали своїм одноліткам книжки та іграшки».

Нагадаємо, що Вінниця стала містом-другом для Балаклії у жовтні минулого року. З того часу вдалося відправити до міста не один гуманітарний вантаж: одяг, генератори, автобуси тощо. 25 листопада на сесії міської ради депутати прийняли рішення про виділення 10 млн грн для проєктів з відновлення. За ці кошти у Балаклії відремонтують житлові будинки, які зазнали пошкоджень внаслідок військової агресії російської федерації.

Для довідки

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб був заснований у березні минулого року Вінницькою міською та Вінницькою обласною радами з метою подолання викликів, які поставила перед Україною війна. Його очолює Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin