Вінниця
23.04.2024
13.52° C
Вгору

Профілактика ВІЛ/СНІДу та сексуальне виховання: Психологи міських соцслужб провели “Маршрут безпеки” для вінницьких ліцеїстів

Команда фахівців Вінницького міського центру соціальних служб провела “Маршрут безпеки” для 10-класників Ліцею цивільного захисту Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. У інтерактивній формі психологи розповіли ліцеїстам про профілактику ВІЛ/СНІДу, як навчитися дбати про свої здоров’я і безпеку.
На п’яти локаціях в інтерактивній формі ведучі розповідали про профілактику ВІЛ/СНІДу, як дбати про свої здоров’я і безпеку.

На першій станції підіймали тему шляхів передачі ВІЛ/СНІДу.

Друга станція мала назву “Поруч з тобою”. Тут вирішувалося питання, яким чином може поводитися людина, яка отримала позитивний діагноз на ВІЛ/СНІД.

Третя станція “Питання/відповіді” – на ній обговорювалися питання, які найчастіше виникають по заданій темі.

На четвертій станції розглядалися питання контрацепції.

На п’ятій станції обговорювали ситуації, з якими може зіштовхуватися молода людина. Наприклад, питання наркотиків, або яким чином реагувати на ситуацію, наприклад, небажаної ранньої вагітності.

Головне завдання виставки – інформування та безпека української молоді, пояснює координаторка заходу Олена Гудімова.

“На сьогодні молоді люди дуже спотворюють тему здоров’я. Багато людей, які не хочуть зіштовхуватися з болем, нездоров’ям. Тому наше головне завдання – донести цю тему таким чином, щоб вона залишилася в них, щоб вони могли себе убезпечити. Коли це нав’язливо розповідають на уроках – це важко для сприйняття. А в ігровій формі воно сприймається досить добре”, – додає координаторка інтерактивної виставки “Маршрут безпеки” Олена Гудімова.

Захід провели на запрошення адміністрації Ліцею цивільного захисту. Участь взяли близько пів сотні ліцеїстів-першокурсників.

“Нам ще у школі багато розповідали про профілактику ВІЛ/СНІДу, сьогодні ми закріпили знання. На всі запитання фахівців було досить легко відповісти. Ми з хлопцями лише сперечалися, чи точно правильно відповіли на запитання, наприклад про переливання крові й хто може бути донором”, – розповідає ліцеїст Данило Киця.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin