Вінниця
19.04.2024
6.81° C
Вгору

Гранти та підтримка бізнесу від держави: Вінниччина у лідерах

Представники бізнесу області активно долучились до участі у державних програмах підтримки підприємництва.

Значну підтримку регіональний бізнес отримав в рамках Державної Програми «є-Робота», яка надає можливість отримати від держави гранти на розвиток та започаткування власного бізнесу.

За кількістю заявок по яких прийнято позитивне рішення щодо виділення грантів, область посіла 2 місце серед регіонів.

Станом на початок квітня подано 190 заявок. За результатами розгляду 127 проєктів, позитивне рішення прийнято по 53 бізнес-проєктах подавачів з Вінницької області на суму більше12,7млн грн. Передбачається створити 101 робоче місце.

У 2022 році з державного бюджету підтримано 149 бізнес-планів підприємців з Вінниччини на суму понад 34 млн. грн.  Планується створити 273 нових робочих місць.

Також значні фінансові ресурси залучено в економіку регіону за рахунок пільгових кредитівдля бізнесу за Державною програмою «Доступні кредити «5-7-9» (часткова компенсація відсотків за залученими кредитами).

Станом на 3 квітня 2023 року, з початку дії зазначеної державної програми,  уповноваженими банками Вінницької області видано пільгових кредитів суб’єктам підприємницької діяльності на суму понад 11,1 млрд грн. Програма діє з лютого 2020 року.

За сумами укладених кредитних договорів Вінницька область посідає 7 місце серед регіонів України, а питома вага у загальних обсягах укладених договорів по Україні становить 6,0%.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin