Вінниця
19.04.2024
6.81° C
Вгору

Вдови ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС отримують гуманітарну та матеріальну допомогу 24 квітня 2023, 14:41

З нагоди 37-х роковин Чорнобильської катастрофи, вдови ліквідаторів, які перебувають на обліку у департаменті соціальної політики міської ради почали отримувати матеріальну та гуманітарну допомогу.

Зокрема, сьогодні в приміщенні міського центру надання гуманітарної допомоги, понад 50 вдів ліквідаторів, які мають інвалідність, отримали продуктові набори.

До продуктового набору ввійшли, зокрема, макарони, крупи, тушкованки, борошно, олія, цукор, чай та інше. Серед тих, хто отримав допомогу – вінничанка Лідія Гусак. Її чоловік – ліквідатор, помер півтора року тому. Останнім часом він важко хворів, згадує жінка.

“Чоловік їздив у Чорнобиль ліквідувати наслідки катастрофи. Йому тоді було лише 27 років. Його головним завданням було возити цемент на реактор. Здоров’я, звичайно, в старшому віці значно погіршилось, але він тримався до останнього, – розповідає вдова ліквідатора, – Важливо зараз, у такий нелегкий для всіх час, отримати таку допомогу від міської ради”.

Сьогодні в міському центрі надання гуманітарної допомоги продуктові набори отримали 55 вдів, які мають інвалідність, розповідає директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова. Усім їм попередньо зателефонували фахівці департаменту.

“Загалом же на обліку у департаменті соціальної політики перебуває 280 вдів ліквідаторів наслідків на ЧАЕС. Усі вони, відповідно до нашої Комплексної програми “Основні напрямки соціальної політики” до кінця місяця отримають матеріальну допомогу – це 50% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 1 січня поточного року”, – додає Валентина Войткова.

На сьогодні у Вінниці проживає майже 2 500 тисячі осіб постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Усі вони, відповідно до своїх категорій та потреб, отримують державні та муніципальні пільги.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin