Вінниця
19.04.2024
3.64° C
Вгору

Вінницю відвідав директор швейцарського бюро співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Андреас Хубер

Вчора, 18 квітня, з приводу фінальної стадії першої поставки швейцарських трамваїв, до Вінниці завітав директор швейцарського бюро співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Андреас Хубер. Він відвідав трамвайне депо, де оглянув нещодавно прибувші вагони «Tram 2000» та поспілкувався з представниками Вінницької міської ради й фахівцями Вінницької транспортної компанії.

Андреас Хубер зазначив, що, попри затримку у поставках яка склалась, він радий пересвідчитися й побачити підтвердження того, що вагони «Tram 2000» уже прибули й в майбутньому будуть використовуватись для пасажироперевезення у Вінниці.

«Я живу в Цюриху і багато трамваїв, можливо навіть ті, які прибули у Вінницю, курсували щодня повз вікна мого будинку. Але трамваї – це лише одна складова і це лише частина набагато більшого й тривалішого перспективного партнерства між муніципалітетами», – каже Андреас Хубер.

У департаменті транспорту та міської мобільності зазначають, що наразі працівники Вінницької транспортної компанії уже розпочали роботи з адаптації трамвайних вагонів «Tram 2000».

«Працівники Вінницької транспортної компанії наразі працюють над адаптацією трамвайних вагонів, проте цей процес є дещо тривалим, тому маємо надію, що влітку перші 5 одиниць уже вийдуть на лінії», – зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін.

Варто нагадати, що співпраця Вінниці зі Швейцарією триває ще з 2006 року. Під час першого етапу проєкту «Цюрихські трамваї» (2006-2011 роки) Вінниця отримала 116 трамвайних вагонів, а у рамках другого етапу наша громада має отримати 35 трамваїв «Tram 2000».

Меморандум про другу фазу проєкту було підписано у грудні 2020 року. Безповоротний внесок SECO (Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань) у його реалізацію становить 3 200 000 шв. франків.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin